HALKIN SESİ

SONSÖZ SENDE...

İlklerin gazetesi Batman Sonsöz, siz okurları için hazırladığı bomba gibi bir köşe ile yine karşınızda.

SONSÖZ SENDE...
28-05-2015 21:12
Google News

Okurlarının görüş ve düşüncelerine büyük önem veren gazetemiz Sonsöz, mikrofonu ile Batman sokaklarını karış karış gezmeye devam ediyor. Gündeme dair siz değerli Batman halkından aldığımız düşünce ve yorumlarınızı, her gün “Sonsöz Sende” köşemizde büyük bir titizlikle yayınlıyoruz. Ayrıca siz okurlarımız, gündemdeki konulara dair görüşlerinizi, ad-soyad bilgileriniz ve fotoğrafınız ile birlikte batmansonsoz@hotmail.com adresine göndererek “Sonsöz Sende” köşesine dâhil olabilirsiniz. Mikrofonumuz her an size uzatılabilir, görüş ve yorumlarınız bizim için değerlidir...

MEHMET SELİM KARATAŞ (MİNİBÜS ŞOFÖRÜ)

Halkların üzerinde şu anda yoğun bir baskı var. Seçime giriyoruz ama bütün halkların mecliste temsil edilmesi imkânını ortadan kaldıracak bir baraj sorunu ile karşı karşıyayız. Bu zulme karşı dur demenin yolu HDP’nin barajı aşmasıdır. Yeni Yaşam için herkesin HDP’ye oy vermesini talep ediyoruz. Halkın taleplerinin önüne konulan barajın ortadan kaldırılması için herkesin barajı yıkacak oyu kullanması gerekiyor.

KEREM KATIRCI (Meyan Kökü Şerbeti Satıyor)

Yaz geldi, insanlar soğuk meyan kökü şerbetine ilgi gösteriyor. Meyan kökü şerbetinin faydalarından bahsetmek istiyorum. Ses kısıklığına iyi gelir, balgam sökülmesi, öksürük gibi rahatsızlıklar için kullanılır. Ateş düşürücü ve hücrelerdeki tahrişe bağlı ağrıları azaltıcı etkisi de vardır. İdrar söktürücü etkisi de bulunan meyan kökü, midedeki ülser, gastrit gibi mide hastalıklarına fayda sağlar. Kabızlığa karşı da iyi gelen meyan kökü, kramp çözücü olarak da kullanılabilir. Meyan kökü siroz gibi karaciğer hastalıklarına fayda sağladığı gibi akne, sivilce, sedef hastalığı gibi ciltte oluşan problemler için de meyan kökü kullanılabilir.

KENAN AKKUŞ (ÖĞRENCİ)

Ben bir öğrenci olarak eğitim sisteminden bahsetmek istiyorum. Şu anda ülkede uygulanan eğitim sistemi kesinlikle yanlıştır. İlkokul çağında minicik çocuklar okula alınıyor. Her sene at yarışındaymış gibi yarıştırılan çocuklar, üniversite sınavında birkaç saat içerisinde hayatlarına yön vermenin telaşıyla bir sınava tabi tutuluyorlar. O sınavda aldıkları puanla gençlerin hayatı şekilleniyor. Birçoğu, istemediği bölümü okumak zorunda kalıyor. Birçoğu okuldan sonra işe yerleşiyor ama sevmedikleri, istemedikleri işleri yapmak zorunda kalıyorlar. Bir kısmı ise üniversite okuyup işsiz kalıyorlar. Mutsuz bir toplum olup çıkıyoruz. Eğitim sisteminde köklü değişiklikler yapılması gerekiyor. İş bulamama kaygısı, biz öğrencileri bitiriyor.

MAHMUT TUĞLUK (TÜPÇÜ)

Ben tüp satışı yaparak ekmeğimi kazanıyorum. Bu zamanda esnaflık zor iş. Halkın alı gücü gittikçe düşüyor, esnafın kazancı da buna bağlı olarak azalıyor. Ben bir esnaf olarak Batman’da iş sahalarının açılmasını istiyorum. Gençleri artık kahvehanelerde sürünürken görmek canımı yakıyor. İnsanlar işsizlikten ne yapacağını bilmiyor. Yoksulluk artıyor. Yetkililere sesleniyorum, Batman’da istihdamı arttırıcı çalışmalar yapılmasını istiyoruz.

İSMAİL AKKUŞ (ÖĞRENCİ)

Ben öğrenciyim. Şimdiden iş kaygısı beni sarmış durumda. Acaba okulu bittirince iş bulabilecek miyim diye düşünüyorum. Bir de öğrenci olarak Batman’da sosyal etkinliklerin yetersiz oluşu da büyük bir sorundur. Gençlerin, zamanlarını geçirebileceği alanlar yok. Batıdaki illerde öyle değil. Gençler zamanlarını dolu dolu geçiriyor. Buradaki insanlar ise gençliğinden bir şey anlamıyor. Gençlerin ve öğrencilerin sesine kulak verilmesini istiyorum.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete