HALKIN SESİ

SONSÖZ SENDE...

İlklerin gazetesi Batman Sonsöz, siz okurları için hazırladığı bomba gibi bir köşe ile yine karşınızda.

SONSÖZ SENDE...
31-05-2015 19:24
Google News

ALİ HORTUM (KAMYON ŞÖFÖRÜ)

Kamyon şoförüyüm. Bu şekilde ekmeğimi kazanıyorum. Çok şükür kimseye muhtaç değilim, ailemi de kimseye muhtaç etmiyorum. Ama kentte yoksul insanların sayısı çok fazla. Bunları gördükçe mutsuz oluyoruz, huzursuz oluyoruz. Hele ki elimizden bir şeyler gelmeyince, yardım yapamayınca daha da üzülüyorum. Bu yüzden yetkililere sesleniyorum, lütfen halkın sesine kulak versinler. İş alanları, fabrikalar açılsın. Halkı işsiz bırakmak, yoksullaştırmak kimseye bir şey kazandırmaz.

 

 

HAMİT ATAŞ (ŞANTİYE ŞEFİ )

İnşaat sektörü Türkiye’de olduğu gibi Batman’da da canlılığını hızla sürdürmektedir. Gerek yap-sat’lar gerek devlet tarafından yapılan yapılar Batman’da inşaat sektörünü ayakta tutmaktadır. Batman’ın hızla gelişen bir şehir olması arz edilen konut sayılarının az olması yap-sat’ların az da olsa bu ihtiyaca destek sağlıyor ama yeteri kadar konut sayılarını karşılayamıyor ve yapılan konutların çok pahlı olmasından dolayı konut alma imkânı yok bu yüzden TOKİ konutları halka daha hesaplı geliyor                                                                                                                                                 

 

 

 

M. ŞİRİN BUDAK  (MÜTEAHHİT) 

Türkiye’de ve özellikle bölgemizde barışın sağlanması, en büyük temennimizdir. Halkların barış talebinin artık yerine gelmesini umut ediyorum. Çözüm sürecinin sağlıklı bir şekilde yürümesini umut ediyorum. Çözüm süreci için HDP’nin, elinden geleni yaptığına inanıyorum. Diğer partilerin de sürece gerekli desteği vermesini istiyorum. Batman halkı olarak Kürt sorunundan çok çektik. Artık halklara dayatılan ayrımcılığın son bulması gerekiyor.

 

 

KENAN CANGİR (KAFECİ)

Batman’da internet cafe işletiyorum. Bir esnaf olarak söylemeliyim ki, esnafın kazancı her geçen gün azalıyor. Çünkü haksız bir rekabet ortamı var Batman’da. Büyük AVM’ler karşısında küçük esnaf, ayakta durmaya çalışıyor ama günden güne eriyor. Bir esnaf olarak küçük esnafın desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum. Avm’lerin şehrin dışına çıkarılması gerekiyor. Haksız rekabet ortamı ortadan kaldırılmazsa küçük esnaf, kan kaybetmeye devam edecek böylece işsizlik daha da artacak.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete