HALKIN SESİ

SONSÖZ SENDE

İlklerin gazetesi Batman Sonsöz, siz okurları için hazırladığı bomba gibi bir köşe ile yine karşınızda.

SONSÖZ SENDE
02-06-2015 22:56
Google News

MUHAMMED CAN ÇELİK (Kozluk’ta Öğrenci)

Genel olarak sorun var ülkede. Kardeşi kardeşe kırdırtma politikasıyla karışı karşıyayız Almış başını bir Kürt sorunu gidiyor. Bize göre Kürtler sorun değildir, çözümdür, arayıştır. Bunca senedir büyük zulümler gören bu halktır, düşünsenize bir kardeşinizi sizi tanımıyor, ayıplıyor, böyle bir ortamda nasıl barış olacak ki? Şuan bile Kürtleri meclise almak istemiyorlar, baraj sayesinde, tanımak istemiyorlar yok etmeye çalışıyorlar ama yine de ne olursa olsun bize bir adım gelene biz koşarız umarım barış ve huzur içinde yaşar bu halklar bizim tek temennimiz bu. Ve son olarak sadece isteğimiz demokrasi çatısı altında huzurlu bir şekilde kendi dilimizi kendi kültürümüzü korkmadan ölesiye yaşamak. Tabi kardeş kavgasının olmadığı bir ülkede.

 

 

 

RAHMİ ATAÇ (KOZLUK’TA KIRTASİYECİ)

Bu ilçede doğdum, yıllardır burada yaşıyorum. Baskı altında yaşamanın ne demek olduğunu çok iyi biliyoruz. Şimdi önümüzde tarihi bir fırsat var. 7 Haziran seçimleri, bu baskıları sona erdirmek için büyük bir fırsattır. Bu seçimde HDP’nin desteklenmesi gerektiğine inanıyorum. Çünkü HDP, halkın partisidir. Umarım halkın partisi, barajı umut etiği gibi aşar. Bizler, Başkanlık Sisteminin gelmesini istemiyoruz. Çünkü bu sistem, baskıları arttıracaktır. Bu yüzden HDP’nin barajı aşması şarttır.

 

 

 

ENVER TALAY (BEŞİRİ’DE FIRINCI)

Beşiri’ye öncelikli isteğimiz hastane yapılmasıdır. Her sağlık sorununda Batman’a gitmek zorunda kalıyoruz. Yaşlı hastalarımız oluyor. Gece aniden rahatsızlanan insanlar oluyor. Herkesin aracı yok ki. Beşiri’ye Entegre Hastanesi yapmışlar ama şu anda kesinlikle ihtiyaca cevap vermiyor. Batman Sonsöz Gazetesinin aracılığı ile yetkililere sesleniyorum. Beşiri’ye sağlık merkezlerinin ve hastanelerin kazandırılmasını istiyoruz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete