HALKIN SESİ

SONSÖZ SENDE...

İlklerin gazetesi Batman Sonsöz, siz okurları için hazırladığı bomba gibi bir köşe ile yine karşınızda.

SONSÖZ SENDE...
05-06-2015 18:24
Google News

DEVRAN BAYTER (ÖĞRENCİ)

Ben öğrenciyim. Kentteki kirlilik hakkında konuşmak istiyorum. Sokakların çöp içerisinde olması beni üzüyor. Halk çok duyarsız. Çöp konteynırları dururken, konteynırın önüne arkasına çöp atıyorlar ama içine atmaya üşeniyorlar. Parklarda yiyip içiyorlar, atıklarını oraya bırakıyorlar. Düşünmüyorlar mı, benden sonra buraya başkaları gelip oturacak diye? Bu sokaklar hepimizindir. Burası ortak yaşam alanımızdır. Peki, o halde neden yaşam alanımızı kirletiyorlar? Bu konuda ailelerin, çocuklarına gerekli tavsiyeleri yapmalarını istiyoruz. Daha güzel ve temiz bir kentte yaşamak istiyoruz.

 

 

 

VEYSEL SEÇKİN (ÖĞRENCİ)

Ben bir öğrenci olarak kentteki sosyal alanların yetersizliği konusunda görüş bildirmek istiyorum. Biz öğrenciler, ders dışındaki zamanlarımızı ne şekilde değerlendireceğimizi bilmiyoruz. Kentte 1-2 tiyatro grubu var. Tiyatro oyunu sergiliyorlar. Bunlara zaman zaman gidiyoruz ama gençler için bunlar yeterli değil. Biz Batmanlı gençler olarak günün her saati gidebileceğimiz konserler, şölenler, yürüyüş alanları, sokak eğlenceleri olmasını istiyoruz. Bu konuda hem Belediye ve Valilik ile kentteki sivil toplum örgütlerinin, bu eksikliği gidermesini bekliyoruz.

 

 

EKREM YILDIZ (SERBEST)

Ramazan Ayı yaklaşıyor. Bu ayda sıcaklara denk gelmesi münasebetiyle insanlar zaman zaman agresif olabilirler. Zaman zaman tahammül sınırları daralmış olabilirler. Ben Batmanlı bir vatandaş olarak, toplumda kavgaların, çatışmaların, huzursuzluk veren olayların yaşanmasını istemiyorum. Bu yüzden bütün insanları hoşgörülü olmaya davet ediyorum. Herkes, birbirini alttan alabilmeli. Yaşanan sorunlar, diyalogla çözülebilmelidir.

 

 

SİNAN IRMAK (ESNAF)

Elektronik cihaz satarak ekmeğimi kazanıyorum. Küçük esnaf olarak değinmek istediğim şey şu, halkın alım gücü düşüyor, esnafın kazancı düşüyor. Bu ne zamana kadar devam edecek? Kişi başına düşen milli gelir artıyor deniliyor ama biz bunu görmüyoruz. Nereye gidiyor bu gelirler? Ben elektronik cihaz satan bir esnaf olarak kredi kartlarında taksitlendirme işlemlerinin yasaklanmasına tepkiliyim. Bir cihaz alacak vatandaş, cebi dolu değil ki? Tabiî ki taksitlendirme yapacak. Hükümet bu yasağı derhal kaldırmalıdır.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete