HALKIN SESİ

SONSÖZ SENDE...

İlklerin gazetesi Batman Sonsöz, siz okurları için hazırladığı bomba gibi bir köşe ile yine karşınızda.

SONSÖZ SENDE...
07-06-2015 15:42
Google News

SEDAT TEKİN (ESNAF)

Elektronik cihazların satışını yapıyorum. Daha önceden piyasa canlıydı. Kazancımız iyiydi. Ancak işlerimiz gittikçe düştü. Elektronik sektörü çok geriledi. Elektroniklerde taksit yasağı geldiği zaman bizim işlerimiz geriledi. Elektronik cihaz satmakta zorlandık. Çünkü halkın alım gücü giderek düşüyor. Satın alacağı cihaz ve eşyaları ancak kredi kartına taksit yaparak satın alabiliyor. Şimdi taksit yasağı kalktığı için artık cihaz satışları azalıyor. Buna bir çözüm bulunmasını istiyoruz.

 

 

SELİM EZGİ (SAKLI BAHÇE’NİN SAHİBİ)

Batmanlı işadamlarına seslenmek istiyorum. Kentinize, gençlerinize sahip çıkın. Yıllardır zaten bölgemiz dışlanmış ve ihmal edilmiş. Bari siz işadamları olarak kendi memleketinize sahip çıkın.  Bu bölgenin gençleri işsiz. Üniversite okuyorlar ama yine de iş bulamıyorlar. Siz, batıda yatırım yapıp onlarca insana ekmek kapısı açıyorsunuz, peki neden Batman’ı bundan esirgiyorsunuz? Artık koşullar daha iyi. Eskiye oranla daha rahat. Bence Batman’a fabrikaların, tesislerin kurulması için tam zamanıdır.

 

 

SERKAN YILMAZ (TİYATROCU)

Tov tiyatroda oyuncuyum. Tiyatro, insanlar arasında bağ kurar. Biz de Tov tiyatro olarak insanlar ile aramızda bağ kurmaya çalıştık. Hem sokak tiyatrolarımızla hem de düzenlediğimiz seminerlerle toplumumuza sanatı sevdirmeyi amaçladık. Gençlerin, sanata yönelmelerini sağlamaya çalıştık ve Tov tiyatro olarak bunu başardığımıza inanıyorum. Tiyatroyu önemsiyoruz çünkü biliyoruz ki tiyatro, toplum kültürün aynasıdır.

 

 

MEHMET GÖNENÇ (Emekli Öğretmen)

Beşiri’de ikamet ediyorum. Bölgenin en önemli sorunu işsizliktir. İlçemizin coğrafik yapısı tarıma elverişlidir. Tarımın bilinçli bir şekilde yapılması için üniversite bünyesinde ilçemize Ziraat Fakültesinin kazandırılması lazım. Bu durum, ilçenin ekonomik ve kültürel yapısına olumlu etkisi edecektir. Sağlık hizmetleri çok yetersiz. 2 yıldan beri yapımı bitmeyen 15 yataklı hastanenin açılması gerekiyor. Halka açık yeşil alanların oluşturulması gerekiyor. Sosyal aktiviteler için adımlar atılmalıdır.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete