HALKIN SESİ

SONSÖZ SENDE...

İlklerin gazetesi Batman Sonsöz, siz okurları için hazırladığı bomba gibi bir köşe ile yine karşınızda.

SONSÖZ SENDE...
08-06-2015 21:17
Google News

ORHAN GEZİCİ (ESNAF)

Ben büyük alışveriş merkezleri ile küçük esnaf arasındaki haksız rekabetten bahsetmek istiyorum. Batman’da çarpık bir düzen söz konusu. Büyük alışveriş merkezleri, küçük esnafın dibinde kuruluyor. Büyük alışveriş merkezleri, küçük esnafın müşterisini de kendine çekiyor. Evet, büyük AVM’lerde pazarlık yapma şansı yok, borç yazdırma şansı yok. Ama halkımız lüks yaşamayı sevdiği için AVM’leri lüks olarak görüyor ve küçük esnafa gitmek yerine AVM’lere gidiyor. Yani küçük bir manavdan alışveriş yapmak yerine dev AVM’lere gidiyorlar. Oysaki küçük esnafta fiyatlar daha uygundur. Mademki kentin idarecileri AVM’lere engel olmuyor, bari halkımız küçük esnafına sahip çıksın.

 

SÜLEYMAN ÖZHAN (ÜNİVERSİTE MEZUNU)

Bu toprakların çocuğu olarak memleketimi daha iyi yerlerde göstermek ve görmek istiyorum. Bu da memlekete yapılacak yatırımlarla mümkün olur. Bir üniversite mezunu olarak bu konuda ışık göremiyorum. Çünkü insanların durumu kötü olduğu için sürekli batıya doğru bir göç görüyorum. Bu da bizim için olumsuz bir durum.  Bizim insanlar artık şahsi olarak kendilerini düşünmeye başladılar. Arabasını ve evini düşünüyorlar. Bu nedenle memlekette hem zenginlik hem de fakirlik ön plandadır. Zengin olan gittikçe zenginleşiyor. Fakir olan da gittikçe fakirleşiyor. Buna bir dur demek lazım. Haksızlıkla beslenen bir sistemin içinde yer alıyoruz maalesef…

 

 

ENES SALĞIN (Enes Kuaför İşletmecisi)

Ben yıllardır kuaförlük yapıyorum. Sektör giderek bozuluyor. Önüne gelen herkes kuaför salonu açıyor. Bu mesleği basitleştiriyorlar. Aslında böyle olmaması lazım, yetkililerin sürekli denetim yapmasını istiyoruz. Kaçak kuaför salonlarının kapatılmasını istiyoruz. Biz vergimizi ödüyoruz, ruhsatımızla çalışıyoruz. Eğitimimizi alıp öyle işyeri açıyoruz. Ama bir kısım vatandaş eline makas alıp ben kuaförüm diyor. Vatandaşın sağlığını düşünen kuaförlerin sayısı da çok az. Eğer denetimler yapılmazsa sektör giderek bozulmaya devam edecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete