HALKIN SESİ

SONSÖZ SENDE...

İlklerin gazetesi Batman Sonsöz, siz okurları için hazırladığı bomba gibi bir köşe ile yine karşınızda.

SONSÖZ SENDE...
10-06-2015 19:41
Google News

MEHMET BAY (BENZİNLİKTE POMPACI)

Batman’da hava sıcaklığı yine artışta. Bizi zor günler bekliyor. Sıcak havalarda serinleyebileceğimiz, dinlenebileceğimiz mekânlara ihtiyaç duyuyoruz. Batman’da yeşil alan sıkıntısı var. Parklar yetersiz. Ailece gidilebilecek alanlar çok az. Zaman zaman kente parklar kazandırılıyor ama bunlar kesinlikle yeterli değil. Bir de parkların kazandırılması kadar, bu parkların güvenli ortamlara dönüştürülmesi de önemlidir. Ailemizle oturabileceğimiz alanlar olmalıdır. Bu konuda hem Belediye hem de diğer kurumlar ellerinden gelen çabayı göstermelidir.

 

 

 

RECEP IŞIK (ÖĞRENCİ)

Büyük şehirlerde gençler için üniversitelerde her gün konserler düzenleniyor. Etkinlikler yapılıyor. Üniversiteler, yaşam alanına dönüştürülüyor. Ama buraya bir bakın. Öğrenciler derse girip çıkıyor, dersten sonra üniversitede durmuyor bile. Çünkü yapacak bir şey yok ki. Oysa bir öğrenci, bütün zamanını üniversitede geçirebilmelidir. Üniversitede hayat olması lazım. Hareketlilik kazandırılması lazım.

 

 

RECEP SİLİ (ÖĞRENCİ)

Yaz mevsimi geliyor. Öğrenciler 3 ay boyunca okula gitmeyecek. Peki, bu 3 ayı nasıl geçirecek? Zaman zaman tiyatro aktiviteleri oluyor ama bunlar ne kadar yeterlidir? Öğrenciler, zamanı nasıl geçireceklerini bilmediği için yanlış arkadaşlıklar kuruyor, internet cafelerde kötü alışkanlıklar ediniyorlar. Ben Batmanlı bir genç olarak, genç arkadaşlarıma yönelik aktivitelerin, projelerin arttırılmasını istiyorum. Tiyatrolar, konserler, seminerler... Buna benzer onlarca etkinlik düzenlenebilir. Bu durumda gençler, başıboş dolaşmaktan kurtulmuş olacak. Arayış içinde olmayacak.

 

 

 

ÖMER SÜLEYMAN (GEÇİT BÜRYAN’DA ÇALIŞIYOR)

Meşhur büryan yemeğimizden bahsetmek istiyorum. Büryan, Bitlis ile Siirt arasında hep bir tartışma konusudur. Her iki il de büryan yemeğinin, kendilerine ait olduğunu açıklar. Biz de Batman’da bu yemeği yapıyoruz. Ve son derece lezzetli pişirdiğimize inanıyorum. Müşterilerimizin gösterdiği ilgi ve olumlu tepkileri buna işarettir. Geçit Büryan olarak bu alanda kendimizi ispatladık. Bir marka haline geldik. Büryan işinde iddialı olduğumuz gibi, kusursuz hizmet vermede de iddialıyız.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete