HALKIN SESİ

SONSÖZ SENDE...

İlklerin gazetesi Batman Sonsöz, siz okurları için hazırladığı bomba gibi bir köşe ile yine karşınızda.

SONSÖZ SENDE...
14-06-2015 20:26
Google News

NECMETTİN AYDIN (BERBER)

Batman’ın en büyük sorunu işsizlik. İş yok, vatandaş yoksul. Esnaf ise iş yapamıyor, kan ağlıyor. İş, aş istiyoruz ama her şeyden önce çözüm sürecinin başarıyla sonuçlanmasını istiyoruz. Çünkü biliyoruz, süreç başarıyla sonuçlanırsa iş de olur, aş da olur. Bu yüzden barış istiyoruz. Türk, Kürt, Arap, kim olursa olsun, ölüm istemiyoruz.  Herkes özgür olsun, herkes anadilinde konuşsun, herkes anadilinde eğitim görsün istiyoruz. Ülkemizde barışın egemen olmasını canı gönülden arzu ediyoruz.

 

SAİT AYDIN (BERBER)

Batman ve ülkeye bakacak olursanız, öncelikli sorun işsizlik olarak görünüyor. Yoksulluk gün geçtikçe artıyor. Batmanlı iş adamları, batıya yaptıkları yatırımın çeyreğini Batman’ı yapsalar, ortada işsizlik diye bir şey kalmaz. Kendi memleketleri varken neden başka bir memlekete yatırım yapıyorlar? Buradaki insana karşı sorumluluklarını düşünmüyorlar mı? Bakın gençler, işsizlikten başıboş geziyor. Uyuşturucu bağımlılığı gibi ciddi bir sorun hortlamaya başlıyor.

 

 

 

MEHMET EMİN GÜNEY (Öğrenci)

Batmanda işsiz olmak da zor, esnaf olmak da zor. İşsizlik hususunda şunu söylemek istiyorum. Batmanlı gençlerimiz çalışma hususunda gereken özeni göstermiyorlar. İşverenler, personellerine karşı son derece hassas davranmalarına rağmen, gençlerimiz çok tahammülsüz davranıyorlar. Ekmek derdinde olan insan, tahammül sınırlarını geniş tutar. İşverenine karşı saygılı olmayı bilir. Ekmek yediği yere saygı duymasını bilir. Bu konuda gençlerimize sesleniyorum, bu zamanda ekmek kazanmak zordur. Siz siz olun, çalışmaktan asla gücenmeyin ve vazgeçmeyin.

 

 

AHMET BAŞARAN (AŞÇI YARDIMCISI)

Aşçı yardımcısıyım. Sonsöz Sende, bana gelmişken, kentin en ciddi sorunundan bahsetmek istiyorum. Bence kentin en büyük sorunu Hasankeyf’tir. Tarihi antik kentin ilgiye ihtiyaç var. Burası tarihi açıdan çok kıymetlidir. Hasankeyf, bu bölgenin değerini arttırıyor. Ancak ne yazık ki bu tarihi yeri kaybetmekle karşı karşıyayız. Hasankeyf gibi bir yer, batıda olsaydı asla onu sular altına gömmeye kalkışmazlardı. Ancak Güneydoğu’da olduğundan dolayı burayı rahatlıkla sular altına gömebiliyorlar.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete