HALKIN SESİ

SONSÖZ SENDE...

SONSÖZ SENDE...

SONSÖZ SENDE...
15-06-2015 20:48
Google News

MUSTAFA DÜZENLİ (MEMUR)

Ben çevre bilinci hakkında konuşmak istiyorum. Maalesef kentte en eksik kaldığımız noktalardan biri budur. İnsanlarımız çevreye karşı çok duyarsız. Yediği çekirdeğin kabuğunu yere atıyor, içtiği suyun şişesini çevreye atıyor. Burayı evimiz gibi görmemiz lazımdır. İnsan, evinde çöpleri yere atıyor mu? Madem bu kent hepimizindir, o zaman neden bu kente evimiz gibi bakmıyoruz. Çöp kutuları boş kalıyor, sokaklar çöplerle doluyor. Bu tezat ilişki beni çok düşündürüyor. Bence çevre temizliğinin öncüsü gençler olmalıdır. Gençlerimiz çevre bilincini edinirse, inanıyorum ki ailelerini, arkadaşlarını, çevrelerini de bu konuda geliştirecektir.

ŞİRİN ÇETİN (MANAVCI)

Öncelik bize, derdimizi anlatma imkânı sunduğu için Batman Sonsöz Gazetesine teşekkür etmek istiyorum. Ben üniversite mezunuyum ama şu anda gördüğünüz gibi, manavcılık yapıyorum. Ben üniversiteyi okurken, büyük hayallerim vardı. Okul bitince iş sahibi olurum diye hayal kuruyordum. Aileme bakarım diyordum. Çevreme faydalı olurum diye düşünüyordum. Ancak şimdi ekmek parası için bu arabayla sokak sokak gezip birkaç demet maydanoz, domates satmak için çırpınıyorum. Bence bu, devletin ayıbıdır. Benim gibi onlarca, binlerce genç var bu bölgede.

İHSAN ÇETİN (MANAVCI)

Ben kardeşimle birlikte seyyar araçla sokak sokak gezip sebze-meyve satıyorum. Batmanlı bir esnaf olarak öncelikle bu kente yatırım yapılmasını istiyorum. Tabi ki en önemlisi barış istiyorum. Halklar, kardeşçe yaşasınlar. Kimsenin ölümü bize bir fayda sağlamaz. Türk ve Kürtler, bu topraklarda kardeşçe yaşamayı bilmeliler. Hiçbir halk dışlanmamalı. Barış olduktan sonra bölgemize hem devlet eliyle hem de işadamlarının eliyle yatırımlar yapılmasını temenni ediyorum.

 ÖZGÜR SEVİM (ÖĞRENCİ)

Batmanda gençlerin vakit geçirebileceği alanlar yok. Eğlence merkezleri yok. Konserler yok. Gençler, bu yüzden Batman’da zaman geçirmeyi sevmiyor. Gözleri hep İstanbul, İzmir gibi illerdedir. Gençleri buraya bağlayacak bir şeyler yapılmalıdır. Diğer bir sorun da trafik. Batman’ın nüfusu her geçen gün artıyor. Yollar, yetersiz kamaya başladı. Bakın, park yerleri yok. Araçlar, işyerlerinin önünü kapatıyor, sokakları kapatıyor. Trafik kuralları desen, ona uyan da yok. Emniyet kemeri kullanan yok, aracını yanlış park eden sürücülerle dolu her taraf.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete