HALKIN SESİ

SONSÖZ SENDE...

SONSÖZ SENDE...

SONSÖZ SENDE...
17-06-2015 12:08
Google News

MİHRİBAN DEMİR (PETROL SÜPER MARKET)

Ben Petrol Süper Market’te çalışıyorum. Burada insanlara hizmetin en kalitelisini sunmak için büyük çaba harcıyoruz. Ben ve iş arkadaşlarım, müşteri memnuniyetini üst seviyede tutmak için elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz. Batman Sonsöz Gazetesi’yle Batman’ın en önemli sorunu olan çevre kirliliği konusunda düşüncelerimi paylaşmak istiyorum. Ne yazık ki petrol kenti olan Batman’ın mahalleleri ve caddeleri çok kirli. Kirlilik, had safhada. Bunun en önemli nedeni ise bilinçsiz insanların, yedikleri ve içtikleri yiyeceklerin atıklarını yerlere atmasıdır. İnsanların bu konuda bilinçlenmesi lazım. Temiz bir Batman istiyorum.

OSMAN YARGI (EMEKLİ)

Ben Batmanlıyım, emekliyim. Bir vatandaş olarak kentte birçok sorun görmekteyim. Gençlerin sorunları var, kadınların sorunları var. İşsizlik sorunu var, çevre kirliliği, trafik sorunu ve uyuşturucu madde sorunu var. Birçok sorunla iç içe yaşıyoruz. Bu sorunların çözümü için yetkililer, ellerinden gelen çabayı gösteriyor mu? Bence hayır. Oysaki sorunlar, el birliği ile çözülebilir. Bu bizim kaderimiz olmamalıdır. Halkın, kurumların ve sivil toplum örgütlerinin, el birliği yapması gerekiyor.

OSMAN HAYKIR (Kadın Doğum Hastanesi’nde Baş Aşçı)

Çözüm süreci konusunda düşüncelerimi paylaşmak istiyorum. Şu anda Kürt sorunu, batıyı da doğuyu da derinden etkiliyor. Yıllardır bu sorun yüzünden ülkemiz yeteri kadar gelişemiyor. İnsanlarımız mutlu olamıyor. Bu halk, sorunlar, savaşlar ve gözyaşı ile yıllarını geçirdi. Artık yetmez mi? Barışmak için neyi bekliyoruz? Taraflar ellerinden geleni yaparsa, üstlerine düşen görevi yerine getirirse, barış çok rahatlıkla gelir.

ATA GÜZEL (ÖĞRENCİ)

Öğrenciyim, büyük zahmetlerle okulumu okuyorum. Ailem, eğitimim için onlarca fedakârlıkta bulunuyor. Ancak soruyorum yetkililere, okulumu bitirdim, hatta üniversiteyi tamamladım, işe girme ihtimalim yüzde kaçtır? Bu düşünceler kafamda dolaşıp duruyor. Öğrenciler, bu kaygılar yüzünden bence başarılı olamıyor. Başarılı olanların da halini görüyoruz. Üniversite okuyorlar ama kahvehanelerde çaycılık yapıyorlar. Öğrencilerin sorunlarına köklü çözümler gerekiyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete