HALKIN SESİ

SONSÖZ SENDE...

SONSÖZ SENDE...

SONSÖZ SENDE...
18-06-2015 20:23
Google News

YUSUF ŞAHİN (ÖĞRETMEN)


Öğrenciler, karnelerini alarak 3 aylık tatile girdi. Ben bütün öğrencilere seslenmek istiyorum. Lütfen bu boş zamanlarınızı en iyi şekilde değerlendirin. Tabi ki gezmek, eğlenmek, dinlenmek sizin de hakkınız. Yorucu bir eğitim dönemini geride bıraktınız. Ancak gelecek dönem daha fazla zorlanmamanız için yaz tatilinde derslerinizi tekrar etmeniz, az da olsa sorular çözerek zihninizi diri tutmanız çok önemlidir. Bunu yapamıyorsanız günde sadece 1 saat kitap bile okusanız yeterli olacaktır. Geleceğinizi düşünerek hareket edin ve güzel yarınlar için bugünden çalışmaya başlayın.

HASAN ROJ (SAKLI BAHÇE’DE MÜDÜR)

Sonsöz bizi ziyarete geldiyse, ben de birkaç düşüncemi paylaşmak isterim. İşsizlik Batman’da temel sorun olarak yıllardır bahsedilmektedir. Yalnız ben birey olarak gözlemlediğimde gençlerimizin çalışmaya düşkün olmadığını fark ediyorum. Gençlerimiz lükse düşkün. Rahat yaşamayı seviyor. Batman halkındaki lüks merakı, inanın batıda yok. Hangi gencin telefon modelinde baksanız 2 bin TL’den düşük değildir. Diğer teknolojik cihazlarda da aynı şey geçerli. İnsanların, çalışmaya daha düşkün olmasını isterdim.

AHMET SİYAH (Kadın Doğum Hastanesinde Memur)


Ben çevre kirliliği konusunda düşüncelerimi paylaşmak istiyorum. Şu anda yetkili kurumlara ve vatandaşa gidin, kime sorarsanız sorun, kirlilikten şikâyetçi olduğunu söyler. 7’den 70’e herkes çevrenin kirletilmemesi gerektiğini söyler. Ancak sokakları buna rağmen çöpten kurtulamıyor. Peki, o halde sokakları kirleten, bizi bu çöp yığınları içinde yaşamaya mahkûm eden kimdir? Demek ki kirlilikten şikâyetçi olmak gerekmiyor. Bir şeyler yapmak gerekiyor. Çöp atmamak gerekiyor, çöp atanları uyarmak gerekiyor.

NURİ ALTUN (BELDE MAHALLESİ MUHTARI)

25 bin nüfusu ve 14 bin seçmeni olan mahallemizde nüfus sürekli arttığı için taziye evine duyulan ihtiyaç da artıyor. Madde bağımlılığı konusunda korkunç bir tablo yaşanıyor Batman’da. Buna çözüm bulunması gerekiyor. Bilhassa okula giden çocuklarımızın güvende olduklarını bilmek istiyoruz. Okul giriş ve çıkışlarında güvenlik tedbirlerinin alınması gerekiyor. Ayrıca madde bağımlısı gençlerimiz için ıslah evlerinin açılması lazım.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete