HALKIN SESİ

SONSÖZ SENDE...

SONSÖZ SENDE...

SONSÖZ SENDE...
19-06-2015 20:30
Google News

BEHÇET ERDEM (EMEKLİ)

Ben emekli bir vatandaş olarak Batman’ın işadamlarına seslenmek istiyorum. Bu halkın yoksulluğunu görmüyor musunuz? Gençler kahvehane köşelerinde akşamlıyor. Bu durum hiç zorunuza gitmiyor mu? Eminim ki birçoğunuzun imkânı var. Eğer ufak da olsa bir şeyler yapabilirseniz, 10–20 gence bile iş kapısı açsanız yeterlidir. Çünkü bu 10–20 kişi, 40–50 kişiye fayda sağlıyor. Batman, işsizlikte ilk sıralarda yer alıyor. Bu manzara sizi rahatsız etmeliydi. Elinizi taşın altına koyup bu manzaraya son vermeliydiniz. Ancak bakıyorum ki duyarlılık had safhada.

YAHYA TOKGÖZ  (SERBEST MESLEK)

Yaz mevsimi Batman’da çok sıcak geçiyor. Nasıl serinleyeceğimizi bilemiyoruz. Akşam saatlerinde ailece gidebileceğimiz parklar istiyoruz. Evet, belediye park yapıyor. Ancak bazı parklar kesinlikle ailelerin gidebileceği durumda değil. Parklar yapılmakla kalmasın, denetlensin istiyoruz. Gönül rahatlığı ile oturup dinlenebileceğimiz parklar istiyoruz. Yaz mevsiminde serinleyebilmek için böyle parklara ihtiyaç var.

İBRAHİM ŞİMŞEK (ÇAYCI)

Ben sizin aracılığınız ile siyasetçilere seslenmek istiyorum. Batman’dan seçilen siyasetçilerin bu kenti ve bu halkı unutmaması gerekiyor. Bu halkın sorunları çoktur. Batman, sorunlarla boğuşan bir kenttir. Siyasetçiler ve idareciler, bu kentin sorunlarına duyarlı olsunlar. Bu halk, fazla bir şey istemiyor. İnsan gibi yaşamak istiyor. İşsizlik bitsin istiyor, çevre temizliği istiyor, yol sorunu çözülsün istiyor. Bunlar herkesin en doğal hakkıdır. Batmanlılar da bu tür taleplerde bulunuyorlar. Bu taleplerim görmezden gelinmemesi gerekiyor.

MUHAMMED EKİNCİ (SERBEST MESLEK)

Çarpık kentleşme, Batman’ın görüntüsünü çok kötü etkiliyor. Bakın lüks binalar ve harabe binalar iç içe. Ayrıca kentte atıl durumda olan inşaatlar var. Bunlar da görüntüyü bozuyor. Yetkililer, bu kentin imar sorununu çözmelidir. Çarpık kentleşme artık son bulmalıdır. Batman, büyük şehir olmaya aday bir kenttir. Ama halen köy görünümündedir. Biz vatandaşlar olarak kente daha büyük özveri ile yaklaşılmasını istiyoruz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete