GÜNDEM

SONSÖZ SENDE...

SONSÖZ SENDE...

SONSÖZ SENDE...
21-06-2015 18:07
Google News

AYDIN ASLAN (KARAYOLLARI’NDA ÇALIŞIYOR)

Ben Karayolları Müdürlüğü’nde çalışıyorum. Batman çok hızlı büyüyor. Nüfusu hızla artıyor. Haliyle trafik sorunu da büyüyor. Ancak müdürlüğümüz, bununla ilgili önlemler alıyor. Mesela kentin 3 ayrı yerine köprülü kavşaklar yaptı. Bunlar trafiği büyük ölçüde rahatlattı. Şu anda buralara üst geçitler yapılıyor. Dışarıdan bakılınca sanki kurumlar çalışmıyormuş gibi bir imaj çiziliyor. Ancak her şey bir ana çözülemez. Sonuçta Batman 25 yıl önce köy iken aniden şehir statüsüne kavuştu. Batman’ın sorunları elbette olacak. Bu sorunların aniden çözülmesini beklemek haksızlık olur.

M. ŞİRİN DİRİK (OCAKÇI)


Ben internet kafelerle ilgili birkaç şey söylemek istiyorum. Buralarda denetim yok. Sözde 18 yaşın altındakiler internet cafelere gidemiyor. Ancak bakın bu kurala uyan kaç internet kafe var? Yetkililer bu soruna ne kadar duyarlı yaklaşıyor acaba? Denetimler ne durumda, merak ediyorum doğrusu. Çocuklar için buralar uygun yerler değil. Bu alanda denetimlerin arttırılması için Valiliğe sesleniyorum. Lütfen denetim birimleri oluşturun ve denetimlerinizi sıklaştırın.

NURETTİN ASLAN (ELEKTRİKÇİ)


Elektrikçiyim. İnşaatlarda elektrik tesisatlarını yapıyorum. Bu, zor bir iştir. Herkes yapamaz. Tehlikesi de büyüktür. En ufak bir hata, canınıza mal olabiliyor. Ancak buna rağmen işimi seviyorum. Çünkü zamanla insan alışıyor. Zor olsa da zaman içinde gözünüze sanki kolaymış gibi geliyor. Hem Batman’da alternatif iş kolları da yok. Baksanıza herkes işsiz. Bu durumda yaptığınız işi sevmekten başka çareniz kalmıyor.

MEHMET EFE (BELEDİYE ŞÖFÖRÜ)


Ben çevre kirliliği konusunda düşüncelerimi söylemek istiyorum. Maalesef insanlarımızda çevre bilinci henüz oluşmamış. Yaşadığı kenti kirleten bir toplumuz. Bundan hiç ayıp duymuyoruz. Elimizdeki su şişelerini rahatlıkla, herkesin gözü önünde yere atabiliyoruz. Çekirdek kabuklarını sokaklara savurabiliyoruz. Peki, bu durum nereye kadar devam edecek? Nereye kadar kirleteceksiniz? Allah rızası için artık kirletmemeyi öğrenin. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete