HALKIN SESİ

SONSÖZ SENDE...

SONSÖZ SENDE...

SONSÖZ SENDE...
22-06-2015 20:22
Google News

MUSTAFA GEZİCİ (SERBEST MESLEK)

Ben kentte başıboş duran inşaat konusunda birkaç şey söylemek istiyorum. Bu inşaatlar, genelde uyuşturucu bağımlıları tarafından kullanılıyor. Bina yapılıyor ama yarıda kalıyor. Peki, neden yarıda kalıyor, bu neden denetlenmiyor? İnşaat sahipleri de bu konuda rahat davranıyor. Bu inşaatların uyuşturucu madde bağımlıları tarafından kullanıldığını biliyorlar. Ben bir vatandaş olarak atıl durumda olan, yarıda kalan inşaatların tamamlanmasını ya da yıkılmasını istiyorum.

FAİK AKIN (EMEKLİ)

Ben Batman’a yeni bir ilçe otogarı kazandırılmasını istiyorum. Şimdiki ilçe otogarı vahim durumda. Artık kente yakışmıyor. Hani deseniz ki kullanılmıyor, hak verebilirim. Ancak ilçe otogarı şu anda şehir otogarından daha hareketli, daha fazla kullanılıyor. Bu yüzden yetkililerin, kente yeni bir ilçe otogarı kazandırması ya da mevcut otogarı değiştirip dönüştürmesi gerekiyor. Bu kente yakışan, modern bir otogar istiyoruz.

AHMET DENİZHAN (EMEKLİ)

Kentte hırsızlık olayları bitmek bilmiyor. Ne zaman böyle bir toplum olduk biz? Esnafın işyerine giriliyor, vatandaşın evine giriliyor. Peki, hırsızlar, sonrasında ne yapıyor? Ellerini kollarını sallayarak toplumda geziyorlar. Hırsızlar neden yakalanmıyor? Her yer güvenlik kameraları ile dolu. Eğer hırsızlık timi oluşturulursa bence hırsızlar yakalanır. Yakalandıktan sonra büyük cezalara çarptırılsınlar. Bu şekilde belki hırsızlık olayları azaltılabilir.

SEDRİ ÖZKAN (EMEKLİ)

Ben Batman’a yatırımlar yapılmasını istiyorum. İnsanları yoksul ve işsiz görünce çok üzülüyorum. Herkes geçim derdinde. İnsanlar iş bulamayınca bunalıma giriyorlar. İşadamları Batman’a yeterince sahip çıkmıyor. Kurumlar da istihdam konusunda yetersiz kalıyor. Devlet, buralara pozitif ayrımcılık yapmalı. İş alanları kurulmalı. Ancak o zaman Batman’ın sorunları çözülebilir. İnsanlar daha mutlu ve huzurlu olabilir.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?