HALKIN SESİ

SONSÖZ SENDE...

SONSÖZ SENDE...

SONSÖZ SENDE...
24-06-2015 19:46
Google News

MUZAFFER ESİN (ŞİRİNEVLER MUHTARI)

5.250 nüfuslu Şirinevler Mahallesi’nde 2800 seçmen var. Şirinevler, eski bir mahalledir. Bu yüzden geri kalmış ve ihmal edilmiştir. Mahallemize park ve yeşil alan açamıyoruz. Halkımızın ve çocuklarımızın oynayacağı bir alan yok. Yetkililerden mahallemize yeşil alan yapılması için destek bekliyoruz. Mahallemizin yolları çukurlu olduğundan dolayı asfalt ve parke taşına ihtiyaç var. Araçlar buradan geçince yıpranıyor, yayalar da kış mevsiminde su birikintileri oluştuğu için şikâyetçi oluyor. Yetkililerden bu sorunun çözülmesini istiyoruz.

M. NURİ AYDIN (HASANKEYF’TE KİLİM DOKUYOR)

1976 yılında Hasankeyf’te doğdum. Yıllardır buradayım. Kilim dokumacılık işiyle uğraşıyorum. Babam da bu mesleği yapardı. Kilim dokuma, Hasankeyf’in ve dünyanın en eski mesleklerinden biridir. Bu mesleğin ölmemesi için yıllardır bu işi yapıyorum. Dokuduğumuz kilimlere yerli ve yabancı turistler çok ilgi gösteriyor. Hem hediyelik hem de ev ve işyerleri için alan müşteriler oluyor. Her çeşit dokuma yapıyorum. Sipariş üzerine battaniye, namazlık veya bayrak çeşitleri yapıyorum. Üzerine resim koyabiliyorum, isim yazabiliyorum.

MADEDDİN GURDİLİ IRAKLI (EMEKLİ)

Hasankeyf’te yaşıyorum, emekliyim. Hasankeyf’i çok seviyorum. Hasankeyf’in sular altında kalmasını istemiyorum, çünkü burası çok eski bir tarihe sahip. Bu tarihin sulara gömülmesi bir cinayettir. Yeni Hasankeyf yapıyorlar ama bu tarihin kokusunu oraya taşıyabilecekler mi? Bir baraj uğruna koca bir tarihi yok edecekler. Burada doğup büyüyen, çocukluğunu burada geçiren, burada yaşlanan onlarca insan var. Yaşanmışlıklar da Hasankeyf ile birlikte yok olup gidecek.

MEHMET AYAĞ (BOYACI)

Ayakkabı boyayarak ekmeğimi kazanıyorum. Günlük kazancım 10–15 liradır. Ailemi zor geçindiriyorum. Sahipsiz Batman’da iş olanağı az olduğu için yapacak başka bir şey bulamıyorum. Batman’a yatırım yapılmasını istiyorum. İşsiz olduğu için evlenemeyen birçok genç tanıyorum. Ya da borç harç altında olan onlarca insan biliyorum. Batman’a yatırım yapılmasını, özellikle gençlere iş kapılarının açılmasını istiyorum. İşadamlarının ve yatırımcıların Batman’a sahip çıkmasını istiyorum.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete