HALKIN SESİ

SONSÖZ SENDE...

SONSÖZ SENDE...

SONSÖZ SENDE...
25-06-2015 20:40
Google News

MEHMET ŞAHİN DEMİR (ÇAMLITEPE MUHTARI)

Solin Caddesi asfaltlanmadığı için mahallemiz toz içinde, vatandaşlarımız toz yutuyor. Bir an önce hem bu caddemizin hem de diğer sokak ve caddelerimizin asfaltlanmasını istiyoruz. Çamlıtepe, büyük bir mahalledir. Vatandaşlarımız pazarın olmayışından çok dertli. Diğer mahallelerde olduğu gibi Çamlıtepe’de de semt pazarı kurulmasını istiyoruz. Sorunlarımız saymakla bitmez. Maalesef mahallemizde taziye evi yok. Yetkililerden taziye evinin yapılması için destek bekliyoruz. Yaz ayı geldi. Yaz aylarında akşamları dışarı çıkmak istiyoruz. Ancak sokaklar karanlığa gömüldüğü için mahalleli korkuyor. Aydınlatma sorununun çözülmesini istiyoruz. Mahallemizde çocukların oyun oynayacağı rahatça takılacakları parklar yok. Geleceğimizin temini olan çocuklarımız için park istiyoruz.

ÖMER KARAKUŞ (EMEKLİ)

Yaz geldi, her hafta pikniğe gidelim diyoruz. Ancak Batman’da piknik alanlarımız yok. Varsa yoksa Hasankeyf’e gidiyoruz. Orası da tatil günleri hına hınç doluyor. Peki, Hasankeyf sular altına gönlünce ne yapacağız? Batman’a taş masaların, mangalların olduğu, çöp konteynırlarının olduğu, gerekirse su havuzlarının olduğu, ağaçlandırılmış piknik alanları yapılmasını istiyoruz. İnsanlar burada yapacak bir şey bulamıyorlar. Düşünün, piknik alanlarımız olsa insanlar dinlenmek için, yorgunluğunu atabilmek için arkadaşlarıyla, aileleriyle pikniğe gidecekler. Bunu bize çok görmemeleri lazım.

SABRİ TURAN (SERBEST)

Yaşadığımız kentte yeşillik sorunu ön plandadır. İnsanın yaşam kaynağı olan ağaçlar yani oksijen deposu, Batman’da hemen hemen hiç yok. Batman’da yeterince ağaçlandırma yapılmadığını düşünüyorum. Ağaçlandırma yapılması için sivil toplum kuruluşlarının, Belediyenin, Valiliğin, ilgili kurumların birlikte hareket etmesi gerekiyor. İnsanlara düşen görev ise dikilen ağaçlara sahip çıkmaktır. Biri ağaç dikse, ötekisi bu ağacı kesse ne işe yarayacak bu?

SAİT CAN (HASANKEYF’TE ESNAF)

Hasankeyf’te yaşıyorum, esnafım. Hediyelik eşyalar satıyorum. Hasankeyf, insanlığın en eski yerleşim yerlerinden biri olan Mezopotamya bölgesinde yer almaktadır. Birçok tarihi eserin, kalelerin, köprü ve camilerin bulunduğu zengin bir yere sahip olan Hasankeyf’in tek sorunu yapılacak olan Ilısu Barajı’dır. Barajın yüzünden Hasankeyf’in sular altında kalmasını istemiyoruz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete