HALKIN SESİ

SONSÖZ SENDE...

SONSÖZ SENDE...

SONSÖZ SENDE...
26-06-2015 18:49
Google News

AZAD ELPEZE (ÖĞRENCİ)

İstanbul’da öğrenciyim. Okuduğum bölüm Batman’da olmadığı için İstanbul’da okuyorum. Neden Batman’a eğitim konusunda değer verilmiyor. Herkes istediği bölümü kendi şehrinde okusun isterim. Ben İstanbul’da değil de kendi memleketim de okumak isterdim. İstanbul gibi büyük bir şehirde Batmanlı öğrenciler çok zorluk çekiyorlar. Kira sorunu var, barınma sorunu var, ulaşım pahalı. Üstelik ailemizden çok uzakta kalıyoruz. Batman’da şartlar olsaydı neden üniversite okumak için kilometrelerce uzak bir şehre gelelim ki? Benim gibi binlerce Batmanlı öğrenci var. Uzak şehirlerde zorluk içerisinde okuyorlar. Batman’a sadece bir üniversite kurulmuş, onda da bölümler yetersiz.

BEŞER AYTEMUR (MARKETÇİ)

Büyük alışveriş merkezleri bizi bitirdi. Esnafın kazancı her geçen gün düşüyorsa bunun en büyük nedeni AVM’lerdir. Biz, dev AVM’ler ile nasıl rekabet edelim? Vatandaş, yanı başındaki marketi geçip AVM’ye giriyor. Oysa oralarda ürünler daha pahalı. Avm’yi tercih etmesinin nedeni ise bütün her şeyi bir arada bulması ve lüks olmasıdır. Biliyorsunuz biz Batmanlılar lüksüz seviyoruz. Bu yüzden manavı, marketi bırakıp avm’lere koşuyoruz. Batman’da yapılan en büyük yanlışlardan biri AVM’lerin, şehir merkezinde kurulmasıdır. Başka yerlerde öyle değil. Şehir merkezinden uzak kurulmaları gerekir.

SEDAT BASUTÇU (ŞARKÜTERİ)

Ben 3 sene önce üniversiteyi bitirip mezun oldum. İş bulamadığım için şarküteride çalışıyorum. Sadece ben değil, benim gibi binlerce öğrenci mezun olduğu halde iş bulamıyor. Boşuna mı o kadar sene okuyoruz? Biz gençlere çare bulunsunlar. Okuyanlar okudukları bölümden atansınlar. Yetkililer bu konuda duyarlı olsunlar. Bakın işsizlik bu yüzden çığ gibi büyüyor. Gençler, büyüm umutlarla okuyorlar. Belki memur olurum, belki güzel bir kurumda işe girerim diye hayal kuruyorlar. Ama hayaller suya düşüyor.

FUAT AYHAN (TAKSİCİ)

Korsan taksiciler haksız rekabete neden oluyorlar. Onlar vergi ödemiyorlar. Durakları bile yok. Biz ise vergilerimizi ödüyoruz, durak tutuyoruz, bu şekilde taksicilik yapıyoruz. Korsan taksicilikle mücadele için çalışmalar yürütülüyor ancak kesinlikle yeterli kalmıyor. Bu mesleğe bir ciddiyet kazandırılmalıdır. Batman’da korsan taksiciliğinin önlenmesini istiyoruz. Bunun için bütün yetkililerin, kurumların el birliği yapması lazımdır, denetimlerin artırılması lazımdır.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete