HALKIN SESİ

SONSÖZ SENDE...

SONSÖZ SENDE...

SONSÖZ SENDE...
29-06-2015 18:48
Google News

Abdurezak Öner (Cudi Mahalle Muhtarı)

Yaz-kış sokaklarımız karanlıkta. Karanlık sokaklar, suçlara, hırsızlıklara davetiye çıkarıyor. DEDAŞ Müdürlüğünden duyarlılık bekliyoruz. Nüfusumuz 30 bine dayandı. 4 okul, bu mahalleye yetmiyor. Mevcut okul binaları çok eski. Okul binalarının yenilenmesini istiyoruz. Çocuklarımızı okula göndermek dahi istemiyoruz. Kapı önlerinde uyuşturucu satanlar var. Akşam eve geldiklerinde sokaklar zaten karanlık. Milli Eğitim Müdürlüğünden bu konuda çalışma bekliyoruz. Yeşil alana hasret kalıyoruz. Parklarımız yok. Olanlar ihtiyacı karşılamıyor. Çocuklarımızla gönül rahatlığı ile oturabileceğimiz sosyal alanlar istiyoruz. İmar sorunu, kentin kanayan yarasıdır. Batman’da kentsel dönüşüme ihtiyaç var. Yağmur yağdığında evimizden, işyerimizden çıkamıyoruz. Yağmur suyu tahliye kanalı istiyoruz.

ERCAN ATİLLA (ÖĞRENCİ)

Ben bir öğrenci olarak gençlerin sesine kulak verilmesini istiyorum. Sivil toplum kuruluşları bu açıdan iyi. Gençlere yer veriyorlar ve önemsiyorlar. Ancak kurumların ve kentteki idarecilerin de buna dikkat etmesini istiyorum. Çünkü hem ülkenin hem de kentin gelişimi ancak ve ancak gençlerin etkisiyle olacaktır. Bu yüzden gençlerin daha fazla önemsenmesini istiyorum. Batman’da gençler, önemsendiklerini düşünmüyorlar. Çünkü söz sahibi olabildikleri bir mecra yok.

GÖKHAN ESİN (ESİNLER DÖNER SALONU İŞLETMECİSİ)

Esinler Döner Salonu olarak müşterilerimize kurssuz bir hizmet sunabilmek için bütün gücümüzle çalışıyoruz. Lezzetli yemeklerle ve uygun fiyatlarla kaliteli bir hizmet verdiğimize inanıyorum. Lahmacun ve pidelerimizi büyük bir özenle hazırlıyoruz. Salata çeşitlerimiz ve içeceklerimizle de müşterilerimize kendilerini özel hissettiriyoruz. Kaliteli bir hizmetle, ferah bir ortamda yemek yemek isteyen Batmanlıları mekânımıza bekliyoruz.

BEHÇET ÜNLÜ (OTOPARK MÜDÜRÜ)

Kentte eğitim alanında yapılan çalışmalar var. Ancak ben bunları yeterli görmüyorum. Halen 50 kişilik sınıflar var. Halen öğretmen eksiği olan okullar var. Köylerde veya ilçelerde durum daha da kötü. Ben eğitim alanında yapılan çalışmaların daha düzenli bir şekilde yürütülmesini istiyorum. Eğitim alması için sabahın erken saatinde okula gönderdiğimiz çocuklarımızın, iyi eğitim aldığından emin olmak istiyoruz. Okullarda kaliteli eğitimin verildiğinden emin olmak istiyoruz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete