HALKIN SESİ

SONSÖZ SENDE...

SONSÖZ SENDE...

SONSÖZ SENDE...
30-06-2015 20:10
Google News

FUAT ALİ GEZİCİ (WEB TASARIMCISI)

Futbol namına Batman’da hiçbir şey yok. Neden Batman da diğer iller gibi futbolda gelişmiyor? Herkes elini taşın altına koyması lazım. Tek profesyonel takımımız olan Petrolspor için herkes bir şeyler yapması lazım. Sadece takımın yönetim kurulu ile olacak bir şey değil bu. Kurumlar, sivil toplum kuruluşları, taraftar takıma sahip çıkmalıdır. Takımı desteksiz bırakıp sonra da başarıyı yakalayamıyor diye eleştirmek vicdani bir şey değil. Petrolspor için hepimizin yapması gereken şeyler vardır.

SELAHATTİN ACAR (Raman Mahallesi Muhtarı)

500 hane, 4 bin nüfuslu mahallemizde daha önceden yol sorunu vardı. Ancak bütün sokaklar kilit parke taşı ile döşendi. Ancak sokak lambalarımız henüz yenilenmedi. Akşam olunca karanlığa gömülüyoruz. Yetkililere bu konuda çağrı yapıyoruz, sokak lambalarımız tadilata alınsın. Sibadaş yetkilileri ile görüştük. Mahallemizde artık kömürden kaynaklı kirlilik sorunu yaşanmayacak. Mahallemize doğalgaz bağlanacak. Doğalgaz çalışmaları ile birlikte mahallelinin, rahat bir nefes alacağına inanıyorum. Mahallemizde ve diğer bütün mahallelerde sosyal alanlar oluşturulmalı. Hem gençler, hem çocuklar için tesisler yapılmalı. Böylece çocuklarımızın farklı arayışlar içine girmesi önlenmelidir.

FATİH GÖKALP (SERBEST MESLEK)

Batman’da işsizlik sorunu, en önemli sorundur. İşsizlikten dolayı insanlar mutlu değil, kentlerine sahip çıkmıyorlar. İşsizlikten dolayı kötü alışkanlıklar ediniyorlar, işsizlikten dolayı aile için sorunlar yaşanıyor. Bütün sorunların kökeninde ekonomik sorunlar yatar. Bu yüzden eğer daha güzel bir Batman istiyorsak öncelikle istihdam çalışmalarına hız kazandırılması için kurumları ve işadamlarını harekete geçirmemiz lazım. Madem kendi istek ve inisiyatifleri ile bir şeyler yapmıyorlarsa, o halde bizim halk olarak onları harekete geçirmemiz gerekiyor.

HÜSEYİN DEĞİRMENCİ (ÖĞRENCİ)

Ağaçlandırma çalışmalarının yetersiz olduğunu düşünüyorum. Kente bakın, çorak bir araziyi andırıyor. Tek tük ağaçlar var, onlar da korunmuyor, muhafaza edilmiyor. Peki, ağaçlandırma kimin görevidir? Sadece Belediyenin mi, yoksa sadece tek bir kurumun mu? Bu, herkesin ortak görevidir. Biz, bırakın ağaçlandırma çalışmalarına katılmayı, mevcut ağaçları da yok ediyoruz. Böyle bilinçsiz bir toplumuz. Bu şekilde yaşamaya kendimizi mahkûm ediyoruz. Oysa daha güzel bir Batman’ı hak ettiğimizi düşünüyorum.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete