HALKIN SESİ

SONSÖZ SENDE...

SONSÖZ SENDE...

SONSÖZ SENDE...
09-07-2015 20:15
Google News

AHMET IŞIK (MEYDAN MAHALLESİ MUHTARI)

Sokak lambalarımız yanmıyor. Bu bizim için ciddi bir sorun, çünkü akşam saat 7’den sonra mahalle sakinleri korkudan dışarı çıkamıyor. İnsanların can ve mal güvenliği kalmıyor. İlgili kurumları bu konuda göreve davet ediyoruz. Diğer bir sorun da sokaklarda çöpler birikmiş. Bu soruna çözüm bulunmalıdır. İnsanlar rasgele çöp bırakıyor. Bu da çirkin bir görüntüye neden oluyor. Sokaklarımız çok dar. Sokak aralarında rasgele park edilmiş araçlar var. Esnaf da vatandaş da bundan muzdarip. Şehir içi minibüsler, bizim mahalleden geçiyor. Bundan dolayı zaten yoğunluk yaşanıyor. Park sorunuyla birlikte bu sorun, daha büyüyor. Yollarımıza çözüm bulunmasını istiyoruz.

KASIM AYDIN (EMEKLİ)

Batman gibi büyük bir nüfusu olan kentin park alanlarının çok az olduğunu düşünüyorum. Şehrin her tarafında betonlaşma oluyor.  Biz betonlaşmaya karşıyız. Akşam saatlerinde ailece açık havada oturacağımız, dinlenebileceğimiz alanlar yok. Bakın çocuklar için parklarımız dahi yok. Birkaç dinlenme parkı var, ama bu yeterli mi? Asla değil. Batman’da betonlaşma yerine parkların yapılmasını, ağaçlandırma çalışmalarının yapılmasını istiyorum.

ŞİRİN SAVAŞ (ESNAF)

Sorunlarımızı paylaşma fırsatı verdiğiniz için teşekkür ediyorum. Ben Batmanlı bir genç olarak işsiz kardeşlerimizi görünce çok üzülüyorum. Üniversite okuyanlar da var. Okumayanlar da var. Evliler de var, bekârlar da var. Herkes geçim derdinde. Bu gençlere iş kapılarının açılması gerekiyor. Batman’da üretim yapan fabrikalar var ama bunlar kesinlikle yeterli değil. Kentin nüfusu giderek artıyor. Bu nüfusu doyuracak yeni yatırımlar gerekiyor. Sadece devlet eliyle değil, özel sektörün de bu konuda elini taşın altına atması gerekiyor.

NİZAM GÜNEŞ (emekli)

Kentin giriş çıkışlarındaki o vahim görüntüden bahsetmek istiyorum. Diyarbakır’dan gelirken ya da Siirt yolunu gözünüzün önüne bir getirin. O yollar, o kavşaklar, kesinlikle Batman’a yakışmıyor. Bir kentin kimliğini en iyi gösteren yerler, şehrin giriş ve çıkış güzergâhlarıdır. Çünkü her gün bu yolları kullanarak çevre illere giden binlerce insan var. Onların gözünde Batman nasıl bir imaj çiziyor acaba? Karayolları Müdürlüğünün bu konuda gerekli çalışmayı yürütmesini istiyoruz. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete