HALKIN SESİ

SONSÖZ SENDE...

SONSÖZ SENDE...

SONSÖZ SENDE...
21-07-2015 22:20
Google News

UĞUR KESKİN (ÖĞRENCİ)

Batman’da orta refüjlerde ve kavşaklarda çiçeklendirme çalışmaları yapılıyor. Bunun artmasını istiyoruz. Orta refüjlerin, kavşakların, caddelerin kenarları gibi boş alanlara ağaç ve rengârenk çiçeklerin ekilmesini istiyoruz. Dikilen ağaçlar ve çiçekler, şehrimize renk katıyor ayrı bir hava veriyor. Çalışmaların daha fazla yapılmasını istiyorum. Bizim üstümüze düşen görev ise dikilen ağaçlar ve çiçeklendirme faaliyetlerine sahip çıkmaktır. Maalesef bu konuda henüz tam olarak bilinçlenmiş değiliz. Ağaçlara ve çiçeklere gerekli önemi göstermiyoruz.

VEDAT BASUTÇU (ŞARKÜTERİ PERSONELİ)

Çiftçiye daha fazla destek verilmesini, hayvancılığın gelişmesini istiyoruz. Şehrimiz betonlaşıyor. Çünkü Batman’da çiftçilik dışında gelişmeye müsait bir iş kolu yok. Petrol var ama bundan Batman, yeteri kadar pay alamıyor. Bu yüzden hayvancılığın gelişmesi lazım. Devletin, çiftçiye verdiği destekler yeterli değil. Daha fazla destekleme yapılırsa, vatandaş eskiden olduğu gibi yine hayvancılığa yönelir, çiftlikler kurulur, et ve süt ürünlerine dayalı fabrikalar kurulur. İşsizliği önlemenin başka çaresi yoktur bence. Çünkü tekstil, geçici bir iş koludur. Ona sırtımızı dayamanın yanlış olduğunu düşünüyorum.

RIDVAN EROĞLU (MUHASEBECİ)

İnsanlar yoksullaşıyor. Çevremizde yoksul insanları gördükçe üzülüyorum. İş alanları yaratılmalı. Batman, işsizlikte ve yoksullukta en ön sıralarda yer alıyor. Sığınmacıların da gelmesiyle birlikte işsizlik ve yoksulluk arttı. Bu durumda işadamlarımız ne yapmayı düşünüyorlar? Buna seyirci mi kalacaklar? Devlet, bu durumla nasıl mücadele edecek? Yoksa halk, kendi haline mi bırakılacak merak ediyorum.

MENAV BAŞARAN (MEMUR)

Batman’da toplu taşıma araçlarında düzensizlik var. Durak anlayışı yok. Arabalar, istedikleri yerlerde duruyorlar. Bu durumda herkesin canı tehlikeye giriyor. Araçlarda para ödeme sisteminin de kaldırılmasını, yerine kart sisteminin getirilmesini istiyoruz. Minibüslerin ve otobüslerin, kapasitesinden fazla yolcu almasını da istemiyoruz. İnsanları bu şekilde mağdur etmeye kimsenin hakkı olmamalı.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete