HALKIN SESİ

SONSÖZ SENDE...

SONSÖZ SENDE...

SONSÖZ SENDE...
26-08-2015 20:19
Google News

M. NURHAT ŞİMŞEK (MUHASEBECİ)

Sonsöz Sende köşesi için üniversite mezunlarından bahsetmek istiyorum. Ne yazık ki öğrenciler, atanamama kaygısı yaşıyorlar. Zorlukla üniversiteyi kazanıyorlar, zorlukla okuyup mezun oluyorlar ama sonrasında yine sınav üstüne sınava giriyorlar ki bir işe girebilmek için. Bu sorun, öğrencileri bunalıma sokuyor. Para kazanır mıyım, atanır mıyım, iş bulabilir miyim derdinde oldukları için stresli bir gençlikle karşı karşıya kalıyoruz. Üniversite öğrencilerine istihdam alanlarının yaratılması gerekiyor. Şu anda hangi üniversite öğrencisine sorsanız acaba atanabilecek miyim kaygısı yaşıyor. Bu kaygıların artık son bulmasını istiyorum.

HASAN AKKURT (SEBZE SATIYOR)

Ben Batman’ın trafik sorunundan bahsetmek istiyorum. Ne yazık ki trafik sorunu, bir türlü çözülemiyor. Her gün onlarca trafik kazası meydana gelmesinin nedeni de bence trafikteki düzensizliktendir. Bakın bazı yerlerde ışıklandırmalar yetersizdir. Kavşaklar kazalara yol açıyor. Yollar yetersiz. Köprülü kavşak yaptılar ama onlar da henüz iyileştirilmemiş, köprülü kavşak çıkışları ne yazık ki kazalara sebebiyet verecek şekilde yapılmış. Batman, sürekli büyüyen bir şehirdir. Geçici pansumanlarla önlemler alınmamalıdır, ciddi projeler yapılmalıdır.

İZETTİN TUNCAY (SEBZE SATIYOR)

Köylerimizde çiftçilerimizin emekleri ile ekilip biçilen ve toplanan sebzeleri, Batman’da vatandaşın ayağına kadar getiriyoruz. Sebzelerimiz organiktir, asla ilaçlanmamıştır. Yediğiniz zaman zaten o tadı alıyorsunuz. Patlıcan patlıcan gibi tat veriyor, domates de domates gibi. Bu sebzeler, halkın sağlığını bozmaz. Aksine faydalıdır. Bu yüzden Batmanlı halka sesleniyorum, güvenmediğiniz yerlerden sebze ve meyve almayın. Kendi çiftçinizi destekleyin. Alışveriş merkezlerinde satılan sebzelerin çoğu Batman dışından geliyor. Ama hangi koşullarda üretiliyor ve geliyor kim bilir?

KADRİ TUNÇ (KAVUN SATIYOR)

Kavun, yaz mevsiminin olmazsa olmaz meyvesidir. Bu yaz mevsiminde satışlarımız gayet iyiydi. Kavunlarımız, kendi köylerimizde üretiliyor, kasalara yüklenip Batman’a getiriliyor. Her bütçeye hitap eden bir meyve olduğu için bu sezon satışlarımız gayet iyiydi. Özellikle Cefani Kavunu, lezzetiyle yine birçok kişi tarafından tercih edildi. Bizler esnaf olarak hem halka hizmet verelim hem de ekmek paramızı kazanalım diye çaba içindeyiz. Halkın da esnafa sahip çıkmasını istiyoruz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete