HALKIN SESİ

SONSÖZ SENDE...

SONSÖZ SENDE...

SONSÖZ SENDE...
27-08-2015 18:32
Google News

MEHMET ALİ OĞUZHAN (MİNİBÜS ŞOFÖRÜ)

Minibüs şoförlüğü yaparak yolcu taşıyorum. Şoförlük zor iştir. Her gün onlarca çeşit insanla muhatap oluyorsun. Hepsiyle iyi diyalog kurabilmek için büyük özveri gösteriyoruz. Halktan da aynı duyarlılığı bekliyoruz. Çalışma koşullarımız zordur. Her gün direksiyon başında saatlerce sefer yapıyoruz. Buna rağmen müşterilerimizi alttan alıyoruz. Aynı duyarlılığı kendilerinden de bekliyoruz. Zaman zaman gerginliklere şahit oluyoruz. Bu durum bizi üzüyor. Biz hizmet veriyoruz, onlar da verdiğimiz hizmetten faydalanıyorlar ekmek paramızı kazanmamızı sağlıyorlar. Olaya böyle bakarsak bence çözülemeyecek sorun yoktur.

MEHMET KAPLAN (İŞÇİ)

Batman Sonsöz Sende köşesine görüşlerimizi bildirme fırsatı verdiği için teşekkür ediyorum. Ben Batman’da çarpık kentleşme ile ilgili görüş bildirmek istiyorum. Ne yazık ki kentte imar sorunu var. Batman neredeyse büyük şehir olacak ama koca bir köy görünümündedir. Mimar, mühendisler bu konuya eğilmelidir. Kentin kurumları ve idarecileri, yapacakları çalışmalarda mimar ve mühendislerle birlikte çalışmalıdır. Onların görüşlerini almalıdır. Aksi halde çarpık kentleşmenin önü alınamazsa, ilerde düzeltilemeyecek ve geri dönülemeyecek bir noktaya varabilir.

MEHMET KIR (İŞÇİ)

Çevre kirliliğinden çok şikâyetçiyim. İnsanların yolda yürürken yere tükürmeleri mide bulandırıyor. Parklarda eğleniyorlar eğlendikleri süre boyunca orayı kirletiyorlar, çöpleri oturdukları yere bırakıp gidiyorlar. Çöpler yere atılıyor ve bu durum o kadar normal görünüyor ki kimse dönüp bakmıyor bile. Çöp konteynırları sürekli boş kalıyor. Biz işçiler olarak bundan şikâyetçiyiz. Halkımızın bilinçleşmesini istiyoruz. İnsanlar evlerine verdiği önemi, titizliği dışarıda çevreye de versinler. Temiz bir çevrede yaşamak hepimizin hakkıdır. Halkımızdan istediğim lütfen daha bilinçli olalım, çevremizi temiz tutalım.

MELE CEMAL (EMEKLİ İMAM)

Ben gençlere tavsiyelerde bulunmak istiyorum. Doğru yoldan ayrılmasınlar. Kötü alışkanlıkların peşinden gidip hem kendilerine hem de çevrelerine zarar vermesinler. Şimdiki gençlerimiz sürekli eğlence peşinde. Biraz ahiretlerini düşünsünler. İnsanlara faydalı olmaya çalışsınlar. Hayat, gezip tozup eğlenmekten ibaret değildir. Ben imamlık yaptığım süre boyunca camilerde gençlere nadiren rastlardım, sadece Cumadan Cumaya camiye gelirlerdi. Hâlbuki camiler onların bir nevi evi gibidir. Biz büyükler de gençlerimize örnek olup iyiliği onlara öğretmeliyiz. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete