HALKIN SESİ

SONSÖZ SENDE...

SONSÖZ SENDE...

SONSÖZ SENDE...
28-08-2015 19:29
Google News

MEHMET ASLANOĞLU (İŞÇİ)

Ben bir işçi olarak Batman’a fabrikaların kurulmasını istiyorum. İnsanlar yoksullaşıyor.

Batman’da ne kadar çok yatırım yapılırsa işsizlik oranı da o kadar alt seviyelere düşer. Halkımız evine ekmek götürmek istiyor ama ne yazık ki bunu yapamıyor. Ben de buradan yetkililere seslenmek istiyorum. Halkımızın sorunlarını göz önünde bulundurmalarını istiyoruz. İnsanların işsiz kalmasını istemiyoruz. İşsizlik, bütün sorunların ana kaynağıdır.

MUZAFFER KOÇ (ENGELLİ)

Ben engelliler için kamuda istihdam alanlarının oluşturulmasını istiyorum. 100 kişi alıyorlarsa bunun sadece 3’ünü engellilerden seçiliyor. Biz engelliler de evlenip yuva kuruyoruz. Bizim de işe ihtiyacımız oluyor. Her ne kadar engelli de olursak elimizden gelen işler var. İşe alımlarda engelli kontenjanı arttırılmalıdır. Onların da sorumluluk sahibi oldukları, eve ekmek götürmek zorunda kaldıkları unutulmamalıdır. Biz kimseye yük olmak istemiyoruz. 

MELE MEHEDİN (EMEKLİ)

Ben emekli bir vatandaş olarak gençlere yönelik sosyal projelerin yapılması gerektiğini düşünüyorum. Gençler kahvelerde boş boş oturuyor. Onlar için yapılan birkaç proje olursa gençlerimizi topluma kazandırmış oluruz. Örneğin her mahallede park olsun, parklarda spor aletleri olsun. Her mahallenin kendine ait bir parkı olsun, gençlik evi olsun, okuma kulüpleri olsun. Gençler buralarda vakit geçirsin. İyi bir gençlik, toplumu iyi yönde etkiler. Ancak kötü bir gençlik, o toplumu yok eder.

MUSA DOĞU (ENGELLİ)

Engellilerin Batman’da hayatını sürdürmesi çok zordur. Bakın kaldırımlarda rahatlıkla yürüyemiyoruz. Bir gün tekerlekli sandalye ile ya da gözlerinizi bantla kapatarak Batman sokaklarında bir yürüyün. Önünüze çıkacak engelleri sayamazsınız. Normal bir insan bile bazen engellilerin yaşadığı sorunları yaşıyorken biz nasıl yaşamayalım? Yetkililerden ricam engelliler için daha fazla projeler hayata geçirilsin, onların hayatını kolaylaştıracak çalışmalar yapılsın. Halk, engellilere karşı duyarlı hale getirilsin. Bunu istemek bir engelli olarak bizim en doğal hakkımızdır. Çünkü bu şehir hepimizindir.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete