HASANKEYF

SONSÖZ SENDE...

SONSÖZ SENDE...

SONSÖZ SENDE...
30-08-2015 17:11
Google News

VEYSİ ÇAPAR (İŞÇİ)

Öncelikle Batman Sonsöz Gazetesi’ne, görüşlerimize yer verdiği için teşekkür ediyoruz. Ben petrol kenti Batman ile ilgili görüşlerimi bildirmek istiyorum. Batman, Türkiye’de en çok petrolün çıktığı şehirdir. Bu yüzden petrol kenti olarak anılıyor. Ama kente bir bakın, petrol kentine benziyor mu? Bu kadar petrol başka bir şehirde çıksaydı, o şehir belki ülkenin başkenti dahi olabilirdi. Oraya giden yatırımın, gösterilen ilginin haddi hesabı olmazdı. Ancak Batman, her alanda olduğu gibi bu alanda da ihmal ediliyor, görmezden geliniyor. Yıllardır köy görüntüsünden kurtulabilmiş değil. Yollara bakın, istihdamdaki sorunlarına bakın, sağlıktaki yetersizliklerine bakın. Petrol kentiysek, gerçekten bunun karşılığını almamız gerekiyor.

HASAN ÇAPAR (İŞÇİ)

Ben Batman’da iş alanlarının yetersizliği ile ilgili görüşlerimi bildirmek istiyorum. Ne yazık ki halkın büyük çoğunluğu işsiz. Kahvehanelerde zaman öldüren gençlerimiz var. Yoksulluk almış başını gidiyor. İşadamları, Batman’a gereken önemi vermiyorlar. Yatırım anlamda çok yetersiz kalıyorlar. Batman’ın köylerinde birbirinden lezzetli meyveler yetişiyor. Bunlar için reçel fabrikaları açılabilir. Sebzelerimiz yetişiyor, salça fabrikaları açılabilir. Buna kim öncülük edecek? Tabi ki Batman’ın Valisi, Belediye Başkanları, Milletvekilleri, İşadamları… Ama burada herkes topu başkasına atıyor. İnsanlar da işsizlikten ne yapacaklarını bilmiyorlar, bunalıma giriyorlar. Toplumda son zamanlarda artan kavgaların, huzursuzlukların nedeni de kesinlikle budur.

NECAT ALPTEKİN (DİJİTALCİ)

Batman’da şehir merkezinin içinden geçen demir yolu halkın canını tehlikeye atıyor. Her ne kadar önlem alınsa da yeterli değil. bazen insanların dalgınlığına geliyor zarar görebiliyor. Her sene ülkemizde bu demir yolu kazalarını duyuyoruz ve her seferinde de aynı şeyler oluyor ilave edilen önlem olmuyor. Bizde Batman halkı olarak bu soruna can almayacak bir çözüm istiyoruz. Örneğin açılıp kapanan yüksek setler kurulabilir hem araçların hemde insanların geçmesini engellemek için. Çözüm istiyouz

NEVZAT AKKURT (LİMON SATIYOR)

Batman da gençlerin kandırılıp kullandıkları uyuşturuculardan  aileler şikayetçi. Okul çıkışlarında ,sokaklarda, parklarda kentimizin çoğu yerinde uyuşturucu tacirleri bulunuyor. Bunların yakalanıp adalet karşısına çıkmasını cezalarını çekmelerini istiyoruz. Gençlerimizin bu illetten kurtulmalarını istiyorum. Benimde çocuklarım var ve normal olarak bizde korkuyoruz  çocuklarımızı da kandırırlar mı diye sürekli şüphe içindeyiz. Her sene gençler bu illet yüzünden kurban gidiyorlar aileler perişan oluyor.Bu tehlikelerden kurtulmak istiyoruz ve gerekenin yapılmasını istiyoruz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete