HALKIN SESİ

SONSÖZ SENDE...

SONSÖZ SENDE...

SONSÖZ SENDE...
02-09-2015 20:53
Google News

BURHAN KALKAN (ÖĞRENCİ)

Biz öğrenciler olarak iş ortamlarının artmasını istiyoruz. Okuyup boşta kalmak istemiyoruz. Şu anda kime sorsak, atanamayacağım, iş bulamayacağım diyerek kaygı içerisindedir. Ben de şimdiden kara kara düşünmeye başladım. Okulum bitene kadar Batman’da iş alanlarının artmasını temenni ediyorum. İnsanlar işsiz. İşsizlik de insanı en fazla etkileyen sorunların başında geliyor. İnsanin ruh halini bozuyor, hayata adapte olmasını zorlaştırıyor. Ben büyüklerimize sesleniyorum, lütfen bu soruna çözüm bulsunlar.

MEHMET ŞAKİR KILIÇ (ÇAYCI)

Ben bir işletmeci olarak kentteki sorunlar hakkında görüş bildirmek istiyorum. Kurumların Batman’a yeteri kadar hizmet vermediğini düşünüyorum. Ne yazık ki yollarımız kötü, çevre temizliğimiz kötü, kentin bakımı kötü, altyapı kötü, istihdam alanları sınırlı… Anlayacağınız Batman’da sorun ve problem adına ne ararsanız var. Bu sorunları gördükçe Batman halkı olarak bunları hak ediyor muyuz diye düşünmeden edemiyor insan. Kurum yetkilileri ve idareciler lütfen bu halka hak ettiği değeri ve hizmeti versin artık.

İSMAİL KAVAK ( BERBER ÇALIŞANI)

Ben berberde çalışıyorum. Ne öğrenirsem kârdır mantığı ile çalışmaya başladım. Aileme yük olmamak için, işin bir ucundan tutayım dedim. Çalışmak kadar insanı rahatlatan bir duygu daha yoktur. İnsan, bir şeyler yaptığını, hele ki insanların ondan memnun kaldığını görünce başını yastığa daha rahat koyuyor.

SÜLEYMAN AKBAŞ (ÇİĞKÖFTECİ)

Batman’da ağaç ve çiçek ekme kültürünün olmamasından şikâyetçiyim. Bırakın ağaç ve çiçek ekmeyi, Batman halkı mevcut bitkilere de sürekli zarar verme uğraşında. Ekilen çiçekler koparılıyor, ağaçlar büyük ve küçükbaş hayvanları tarafından tahrip ediliyor. Hâlbuki ağaçlar, kentin görüntüsünden tutun, temiz havasına kadar birçok konuda önemli rol oynuyor. Temiz oksijen almamızı sağlıyorlar. Batman halkının ağaç ekmek diye bir kültür yok. Mesela okullarda ağaç ekme kampanyaları başlatılıyor ama bunun takibi yapılmıyor. Gençlerin ve öğrencilerimizin bu konuda daha fazla bilinçlendirilmesi gerekiyor. Kent, çorak bir arazi gibi görünüyor. Lütfen ağaçlara sahip çıkalım, zarar verenleri uyaralım ve elimizden geldiğince ağaç ekme çalışmalarına katılalım.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete