HALKIN SESİ

SONSÖZ SENDE...

SONSÖZ SENDE...

SONSÖZ SENDE...
07-09-2015 18:11
Google News

MURAT ARGÜN (NATO MALZEMELERİ)

Nato isimli işyerimde askeri malzemelerin satışını yapıyorum. Askeri kıyafetler, üniformalar, biber gazı, göz yaşartıcı gazlar, havai fişekler, çantalar ve buna benzer ürünler satıyoruz. Normalde savaşı asla tasvip etmeyiz. Tek dileğimiz barıştır. Bu malzemeler genelde güvenlik ve tedbir amaçlı kullanılmaktadır. Ancak son süreçte yaşanan gergin ortamın son bulmasını biz de bir esnaf olarak temenni ediyoruz.

RAMAZAN POLAT (İŞÇİ)

Ben Batman’da sayısı hızla artan internet cafeler hakkında görüş bildirmek istiyorum. Buralarda küçük yaşta çocukları görünce çok üzülüyorum. Buraların çocuklara ne katkısı var. Beyinleri burada uyuşuyor, küfür öğreniyorlar, sigara alışkanlığı ediniyorlar, kötü dostluklar ediniyorlar. Zararları saymakla bitmez. Sözde 18 yaş yasağı var ama buna kaç esnaf uyuyor acaba? Denetimler kaç ayda bir yapılıyor merak ediyorum. Kurum yetkilileri bu konuda gerekli denetimler alınıyor mu diye sormak istiyorum.

RIFAT DAĞ (ÇAMAŞIR SATIYOR)

Batman sahipsizdir diyoruz. Acaba bu kente sahip çıkması gereken kimdir? Ben sahip çıkmasam, sen sahip çıkmasan, bu kente kim sahip çıkacak? Hepimiz, bir sorunda bahsediyoruz ama bu sorunun çözümü için hangi birimiz elimizi taşın altına koyuyoruz. Bu kenti hep birlikte sahiplenmemiz gerekiyor. Yeşili azdır, işsizlik vardır, temizlik sorunu vardır, türlü sorunlarla boğuşuyoruz kabul. Ama bu sorunların çözümü kimden bekliyoruz? Neden çözümü kendimizde aramıyoruz?

SALİH ALAR (SEBZE SATIYOR)

Görüş ve düşüncelerimize yer verdiği için gazetenize teşekkür ediyoruz. Ben köylerden gelen sebzeleri, Batman halkına satarak ekmeğimi kazanıyorum. Son zamanlarda fiyatlarda bir artış yaşanıyor. Bunu sürece bağlıyorum. Değinmek istediğim konu ise küçük esnafın sorunlarıyla ilgilidir. Küçük esnaf ne yazık ki ülkenin diğer illerinde olduğu gibi Batman’da da zor günler geçiriyor. Kazancı günden güne düşmektedir. Çünkü küçük esnaf bitiriliyor. Küçük esnafın desteklenmesi gerekiyor. Dev alışveriş merkezleri ile nasıl baş edecek? Devlet küçük esnafa destek vermese, günden güne erimeye devam edecek. Günümüzde birçok meslek, bitme aşamasına geldi. Bu süreç böyle devam ederse işsizlik artacak, yoksulluk hepimizi yakacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
18 Nisan 2024 e-gazete