HALKIN SESİ

SONSÖZ SENDE...

SONSÖZ SENDE...

SONSÖZ SENDE...
13-09-2015 20:32
Google News

ALİ EKİN (OKUL SERVİSÇİSİ)

Çocuklar toplumun geleceğidir. Çocuklarımıza güzel bir gelecek hazırlamamız lazım. İlerde sorunlu bir gençlik ve sorunlu bir toplumla karşılaşmak istemiyorsak bugünden çocuklarımıza güzel bir yaşam vermemiz gerekiyor. Batman’da ne yazık ki çocuklar, çocukluklarını doyasıya yaşayamıyorlar. Oyun alanları yok, onlarla yakından ilgilenen aile yapısı yok. Şimdiki ailelerin çoğu birlikte vakit geçiremiyor, evde oturduklarında bile telefonlardan kafalarını kaldırmıyor kimse. Anlayacağınız çocuklar için bütün yollar tıkanmış durumda. Bu konuda toplumdan hassasiyet bekliyoruz.

ZEKİ ÇETİN (MATBAACI)

Sonsöz Gazetesi’ne teşekkür ediyoruz, görüşlerimize yer verdiği için. Ben hayvan haklarından bahsetmek istiyorum. Bence hayvanlara en fazla işkence yapılan kentlerden biridir Batman. İnsanlarımız hayvanlara fazlasıyla kötü davranıyor, oysaki hayvanların da bu toplumun bir parçaları olduğu, yaşama haklarının olduğu unutulmamalıdır. Örneğin yaz aylarında bazı yerlere su kapları bırakmalıyız. Yaz sıcaklarında hayvanlar da bunalıyor ve susuzluk çekiyorlar. Ufak kaplarda su ve yemek bırakmak bize külfet olmaz ki. Sokak köpeklerine, kedilere ve diğer hayvanlara iyi davranmalıyız. Çocukları bu konuda eğitmeliyiz, toplumu bilinçlendirmeliyiz.

YUSUF AKGÜN (BİSİKLET TAMİRCİSİ)

Ben bisiklet tamircisi olarak, Batman’da bisiklet yollarının olmamasından şikâyetçiyim. Oysa en zararsız ve en sağlıklı ulaşım aracı bisiklettir. Örneğin diğer araçlar yakıtları ile çevreye zarar veriyor ama bisiklet öyle değil. Bisikletin bu kadar zararsız olması iyi bir şey fakat bisikletlere yapılan yollar çok az ve o yapılan yollarda yayalar yürüyor. Benim istediğim şehrimize daha fazla bisiklet yolu yapılsın ve yapılan yollarda yayalarımız değil bisikletler geçsin. Motorlu taşıtlar havayı kirletiyor, yaşanan kazalar ölümcül olabiliyor. Ancak bisiklet öyle mi? Doğayı kirletmiyor, havayı kirletmiyor, kazalarda ölüm oranı düşüktür. Bisiklet kullanımının yaygınlaştırılmasını istiyoruz.

SUAT PADİR (BAİNA CAFE)

Ben cafe işletmecisi olarak sektördeki durgunluğun giderilmesi için artık huzur ortamın tesis edilmesi gerektiğini düşünüyorum. İnsanlar huzursuz ve vatandaşın alım gücü sürekli düşüyor. İnsanlar dışarıya çıkamıyor. Arkadaşlarıyla bir cafe’de oturmak bile onlara bir lüks gibi geliyor. Beina’da menümüz geniş, ortamımız samimi olmasına rağmen müşteri çekmekte zorlanıyoruz. Bu da süreçten ve işsizlikten kaynaklanıyor. Bu durumun bir an önde ortadan kalkmasını arzu ediyoruz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete