HALKIN SESİ

SONSÖZ SENDE...

SONSÖZ SENDE...

SONSÖZ SENDE...
17-09-2015 20:03
Google News

ABDULLAH ASLAN (KAVUN SATIYOR)

Alo Tevşo Pazarı’nda tezgâh kurup kavun satıyorum. Cefani kavunu yazın çok ilgi görüyor. Ancak nedense bu yaz satışlar diğer yıllara göre düşüktü. Sanırım yaşanan çatışmalar insanları bu anlamda etkiledi. İnsanlar huzurlu değilken, pazar pazar gezmekten geri duruyor. Cefani kavunlarımız çok lezzetlidir. Kış yaklaşıyor. Kışın farklı meyve ve sebzeler satacağız. İnşallah kışın işlerimiz düzelir.

RAMAZAN DURSUN (ÇARIK AYAKKABI İŞLETMECİSİ)

Alo Tevşo Semt Pazarında bulunan Çarık Ayakkabı’da çalışıyorum. Batman’ın en ucuz ayakkabıları burada. Bebek ayakkabıları, çocuk, kadın ve erkek ayakkabılarımız var.  Ayakkabı çeşitlerimiz boldur. Fiyatlar 10 TL’den başlıyor. Her bütçeye hitap etmesine rağmen satışlar çok iyi değil. Satışların kışa yaklaşırken düzeleceğini umut ediyoruz. Botlarımız gelecek. Ayakkabılarımız ucuzdur ama kesinlikle kalitesiz değildir.

SAİT PADİR (REİNA KAFE İŞLETMECİSİ)

Reina Cafe, gençlere rahat ve ferah bir ortamda dinlenip zaman geçirme fırsatı sunuyor.

Geniş perspektife hazırlanan menüsü ve birbirinden lezzetli ikramlıklarla müşterilerimize ayrıcalık tanıyoruz. Müşteri kapasitesini günden güne arttırıyoruz. Oyun salonumuzla da gençlere eğlence fırsatı sunuyoruz. Reina Cafe olarak gençlerin hizmetindeyiz. Lezzetli ikramlıklarımız var. Bunlar müşterilerimiz tarafından büyük ilgi görüyor. Ortam rahat ve ferah olduğu için burada sıkılmadan zaman geçirebiliyorlar. Dostluk ortamının oluştuğu nadir mekânlardan biridir. Oyun salonu da ilgi görüyor. Gençlerimizi buraya bekliyoruz.

CENGİZ YILMAZ (ENGELLİ)

Bir engelli olarak, engelli kardeşlerimizin sorunları hakkında konuşmak isterim. Kentte sorunlarımız zaten bitmek bilmiyor. Bankaya gidip işlem yapamıyoruz. Birçok kurumda işimiz oluyor ama yanımızda başka biri olmadan işimizi göremiyoruz. Engelliler için Erişilebilirlik Komisyonu kuruldu. Bu komisyon, kurumları denetliyor. Hissedilebilir yüzey var mı, rampalar var mı diye denetlemeler yapıyor. Kendilerine teşekkür ediyoruz ama denetimler daha hızlı yapılırsa seviniriz. Engelli olarak bu kentte yaşamını idare ettirmek zordur. Önümüzde engel istemiyoruz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete