HALKIN SESİ

SONSÖZ SENDE...

SONSÖZ SENDE...

SONSÖZ SENDE...
20-09-2015 17:23
Google News

MUSTAFA POLAT (emekli)

70 yaşındayım. Emekliyim. Gençlere iş sahalarının açılmasını istiyorum. Gençlerimiz okuyorlar. Belki okulu bitirip işe girerler diye bekliyoruz ama okuduktan sonra yine boşta geziyorlar. Atanamıyoruz diyorlar. Özel sektörde de onlara iş verilmiyor. Zaten Batman’da çalışabilecekleri alanlar çok kısıtlı. Fabrikalar yok. İşletmeler yok. Üniversite okuyan bir genç, mezun olduktan sonra, o yaştan sonra gidip başkasının emrinde çaycı olarak çalışıyor. Yazık değil mi, bu kadar emeğe? Kahvehaneler işsiz gençlerle dolu. Bu gençler bunalıma giriyor. Toplumun huzuru kaçıyor.

MEHMET AKKURT (ALO TEŞVODA YEŞİLLİK SATIYOR)

Semt pazarlarında tezgâh açarak sebze satışı yapıyorum. Ne yazık ki satışlarımız son günlerde çok iyi değil. İnsanlar eskisi gibi alışverişe çıkmıyor. Küçük esnaf zor günler geçiriyor. Alo Tevşo’da bir durgunluk söz konusu. Daha önce iğne atsan yere düşmezdi. Şimdi ise gelip ihtiyaçlarını alıp hemen eve dönüyorlar. İnsanlarda korku hakim. Bundan esnaf etkileniyor. Küçük esnafa destek verilmesi lazım.

MEHMET ALİ (SURİYELİ)

Suriye’de savaş vardı. Evimizi, işimizi, her şeyimizi kaybettik. Canımızı zor kurtardık. Türkiye’ye geldik. Batman’da bizi anlayan, dilimizi bilen, bizim gibi insanlar vardı. Buraya geldik. İnsanlar bize sahip çıktı. 16 yaşındayım. Simit satarak aileme maddi katkı sunuyorum. Günde yaklaşık 50 tane simit satıyorum. 9 nüfuslu aileme bakıyorum.  Evde benden başka çalışan yok. Çalışacak durumda olan kimsemiz olmadığı için ben simit satarak aileme bakıyorum. Kazandığım parayla evimizin kirasını ödüyorum. Atlık 300 TL ödüyoruz.

AHMET DOLAŞ (emekli)

 60 yaşındayım. Emekliyim. Toplumun gidişatına baktığım zaman hiç memnun edici bir sonuç ortaya çıkmıyor. İnsanlar küskünlükten yana, kavgadan yana. Bizim zamanımızda komşuluk ilişkileri, dostluk ilişkileri daha samimiydi. Şimdi çıkar ön planda. Bunları görünce üzülüyoruz tabi. İnsanlar, birbirlerine samimi yaklaşmadığı sürece asla kazanamayacaklar. İnsanlara seslenmek istiyorum, lütfen sağduyulu olun. Sorunlarınızı kavgayla, kalp kırmakla çözemeyeceğinizi kabul edin. Sakinlik ve sükûnet, her şeyi çözer bundan emin olun.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete