HALKIN SESİ

SONSÖZ SENDE...

SONSÖZ SENDE...

SONSÖZ SENDE...
05-10-2015 19:10
Google News

İKRAM TİLKİ (MEM BERBER)

Mem Berber olarak yıllardır Batmanlılara hizmet veriyoruz. Berberlik, öyle sanıldığı gibi kolay bir meslek değildir. Hijyene dikkat etmelisiniz, modayı takip etmelisiniz, halkın isteklerini iyi anlamalısınız. Biz Mem Berber olarak bunu en iyi şekilde başarıp yerine getiriyoruz. Tercih edilmemizin en büyük nedeni de budur. Bir berberde başkasının kullandığı havluyu kullanırsanız hastalık kapmayacağınız ne malum? Makaslar, aletler tek tek temizlenmeli, hijyen hale getirilmelidir.

HÜSEYİN KESKİN (MİNİBÜS ŞOFÖRÜ)

Minibüs şoförlüğü, en rahat gibi görünen ama en zor mesleklerden biridir. Tüm gün sabahtan akşama kadar araba kullanmak, türü insanlarla muhatap olmak bir yana, toplu taşıma araçlarında meydana gelen hırsızlık olayları da işin cabası oluyor. Buna karşı önlem alıyoruz ancak kentte yankesicilerin sayısı hızla artıyor. Bir de şoförlük mesleğine çok rahat bir işmiş gibi bakılıyor. Kimse, kimsenin halinden anlamıyor. Vatandaşa sesleniyorum, birbirimize karşı duyarlı ve sağduyulu olalım.

ALİ EKİN (ÖĞRENCİ)

Buradan bütün öğretmenlere seslenmek istiyorum. Lütfen çocukları okuldan soğutacak davranışlardan uzak durun. Çünkü bir öğrenci, zaten istemeyerek okula geliyorsa, öğretmenin bir davranışıyla okuldan tamamen soğuyabilir. Bazı öğretmenler bu konuda çok iyimserdir. Ancak bazıları çok sert. Konuşmaya dahi çekindiğimiz öğretmenler oluyor. Bir öğrenci, derste anlamadığı konuları hiç korkmadan öğretmenine sorabilmelidir.

İSLAM AKKURT (PAZAR ESNAFI)

Babama yardımcı olmak için Alo Tevşo Semt Pazarında tezgahta meyve satıyorum. Mevsim meyvelerini satarak para kazanıyoruz. Okula da gidiyorum. Boş zamanlarımı çalışarak geçiriyorum. Çalışmak kötü bir şey değil. Memnunum. Ama para kazanmak çok zor. Aileme katkıda bulunduğum için mutluyum. Keşke herkes çalışmak için elinden geleni yapsa. Boşta kalıp kötü alışkanlıklar ve kötü arkadaşlıklar edinmek yerine çalışmak daha iyi oluyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete