HALKIN SESİ

SONSÖZ SENDE...

SONSÖZ SENDE...

SONSÖZ SENDE...
13-10-2015 19:17
Google News

CÜNEYT ARITÜRK (MARKET İŞLETMECİSİ)

Batman’da çevre kirliliğinden şikâyetçiyim. Vatandaşın duyarsızlığından şikâyetçiyim. Vatandaş, oturduğu yeri pislik içinde bırakıp arkasına bile bakamdan gidiyor. Böyle duyarsız insanlarla aynı kentte yaşıyoruz. Çevre kirliliği konusunda bazen kampanyalar yürütülüyor ama kimin umurunda? İnsanlarımız çok duyarsız. Görmezden gelenler oluyor, sorunun çözümünün kendisinde olduğunun bile farkında değil bazıları.

MEDİNE BADEMCİ (ŞEF GARSON)

Geçit Büryan’da şef garson olarak çalışıyorum. Burada amacımız ekmeğimizi kazanırken, vatandaşa da kaliteli, lezzetli, hijyenik ve ucuz hizmet vermektir. Bunu başardığımıza inanıyorum. Halkın teveccühü bunu gösteriyor. Ben bu sektörün içinde yer alan diğer meslektaşlarımıza sesleniyorum, Batman halkı hizmetin en iyisine layıktır. Bu yüzden müşterinize kadir kıymet verin, hizmetin en iyisini sunmanın çabası içerisinde olun. Uzun yıllar ayakta kalabilmeniz buna bağlıdır.

BEŞİR ÇİÇEK (YUNUS AYAKKABI)

Alo Tevşo Pazarı arkasında Yunus Ayakkabı’da çalışıyorum. Burada her çeşit ayakkabıları satıyoruz. Fiyatlarımız çok uygundur. Bir esnaf olarak Batman’ın bazı semtlerine önem verilip, bazı semtlerinin arka planda tutulmasına karşıyım. Bence kentin bütün alanları, geliştirilmelidir. Mesela bu semte bakım yapılmalı, sorunları giderilmelidir. Sonuçta kentte esnafın nabzı burada atıyor. Esnaf, buradan ekmek yiyor. Burası biterse, yüzlerce esnaf da biter. Bu da Batman’ı yokuşa sürükler.

CENGİZ AKKURT (ÇAYCI)

Çaycılık yapıyorum. Kış mevsiminin gelmesine seviniyorum. Çünkü vatandaş kış mevsiminde açık alanlarda oturmak yerine kahvehanelerde oturmayı tercih ediyor. Sıcak bir ortamda çay içip sohbet etmek istiyorlar. Biz çaycılar da Batmanlı vatandaşlara bu ortamı sunuyoruz. Özellikle bir yaşın üstündeki vatandaşlar, yapacak başka bir iş bulamadıkları için kahvehanelerde oturmayı tercih ediyorlar. İşlerimizin açılacağını umut ediyorum.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete