HALKIN SESİ

SONSÖZ SENDE...

SONSÖZ SENDE...

SONSÖZ SENDE...
15-10-2015 19:30
Google News

İBRAHİM BAYADIR (AYAKKABI BOYACISI)

75 yaşındayım. Ayakkabı boyayarak paramı kazanıyorum. Kimseye muhtaç olmadan yaşayabilmek her yiğidin harcı değildir. Yaşıma rağmen ben bu çabayı gösteriyorum. Aileme bakıyorum. Kimseye yük olmuyorum. Şimdiki gençlere bakıyorsunuz iş beğenmiyorlar, seçici davranıyorlar, çalışmaktan kaçıyorlar. Bence bu çok yanlış. Gençlere tavsiyem çalışmaktan asla çekinmesinler, gocunmasınlar. Çalışmak insana zarar verme. Tabi iş imkânlarının olup olmaması da önemli ama inşallah bu soruna çözüm bulunur.

GÜLCAN ÇAPAR (EV HANIMI)

Kış geldi, yoksullar için barınma ve ısınma sorunu başladı. Bunları düşününce insan huzursuz oluyor. Ben, yoksul ailelere dikkat çekmek istiyorum. Ne yazık ki yoksul aile sayısı çok fazla. Hepsinin de durumu birbirinden kötü. Çalışamaz durumda olanlar var, yaşlı insanlar var, zor koşullarda yaşamını sürdüren çocuklar var… Bunları düşününce üzülüyoruz. Valiliğe sesleniyorum, yoksul aileleri yalnız bırakmasınlar. Vatandaşlar ellerinden geldiği kadar yardımcı oluyor ama bunlar yeterli olmuyor.

HAKAN AVAĞ (ÖĞRENCİ)

Ben eğitimin tamamen ücretsiz olmasını istiyorum. Ücretsizdir diyorlar, okullarda kitap dağıtıyorlar ama okul masrafları bitmiyor ki. Okul malzemeleri, eğitim giderleri aileleri zorluyor. Öğrenciler, okulu bitirene kadar tonlarca masraf yapılmış oluyor. Oysa eğitim tamamen ücretsiz olmalıdır. Sonuçta herkesin maddi durumu aynı değil ki. Okulda yoksul aileler ile zengin ailelerin çocukları arasında çığ gibi fark var. bu durum öğrencinin psikolojisini etkiliyor.

İBRAHİM ŞİMŞEK(İLÇE OTOGARINDA ESNAF)

İlçe otogarında esnaflık yapıyorum. Yıllardır burada çalışıp ekmeğimi kazanıyorum. İlçe otogarının sorunlarından bahsetmek isterim. Burada birçok esnaf ekmek yiyor. Ancak zamanla büyüyen Batman’da, esnaf sayısının da artmasıyla birlikte ilçe otogarı esnafa yetmez oldu. Bazı minibüsler, ilçe otogarının dışına park ediliyor. Şehirde zaten park sorunu var. Bu soruna çözüm bulunması lazım. İlçe otogarının yeni bir yere taşınması lazım. Yetkililerden bu konuda çalışma bekliyoruz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete