HALKIN SESİ

SONSÖZ SENDE...

SONSÖZ SENDE...

SONSÖZ SENDE...
16-10-2015 18:47
Google News

M. SALİH BAĞDUR (YARDIM ÇADIRINDA ÇALIŞIYOR)

Belediye binası yanındaki Rojava ve Kobanê ile yardım çadırında çalışıyorum. Burada toplanan yardımları TIR’lara yükleyerek savaşın sürdüğü bölgele gönderiyoruz. Buraya gelen yardımlar ilk zamanlar iyiydi. Ancak şimdi kış geldi. İhtiyaçlar arttı. Isınma sorunu var. O yüzden halkımıza sesleniyorum, battaniye, yorgan gibi kışlık malzeme desteğinde bulunmalarını bekliyoruz. Halkımız yardımseverdir. Bu çağrının yerine ulaşacağına inanıyorum.

MAHSUN ESİN (ESİNLER LOKANTA İŞLETMECİSİ)

Turgut Özal Bulvarı sanat Sokağı karşısında bulunan Esinler Lokantası olarak halkımızın hizmetindeyiz. Burada kentin en lezzetli lahmacunlarını pişiriyoruz. Esnaflık zordur. Halkı memnun etmek zordur. Ancak biz müşteri memnuniyetini en üst seviyede tutmanın gayreti içindeyiz. Batman’da esnafın yeteri kadar desteklenmediğini düşünüyoruz. Dev alışveriş merkezleri, küçük esnafı zorluyor. Bu konuda yetkililere sesleniyorum, küçük esnafı desteklemelerini istiyorum.

NİHAT GİTMEZ (ŞOFÖR)

Halk otobüsünde şoförlük yapıyorum. Kentteki sorunlardan bahsetmek istiyorum. Maalesef halkımızın duyarsız olduğu bazı konular var. Mesela Belediye’de çalışan arkadaşlarımız, park ve bahçeler başta olmak üzere sokakları karış karış gezip temizliyor. Ama sabahında yine çöpler kenti istila etmiş durumda. Halkımız bu konuda gerekli hassasiyeti göstermiyor. Kendimize bu manzarayı layık görmememiz gerekiyor. Neden daha temiz bir şehirde yaşamayı kendimize layık görmüyoruz? Neden oturduğumuz parkı çöp içerisinde bırakıyoruz? Bizden sonra bu parka bizim arkadaşlarımız, bizim komşumuz, bizim yakınlarımız gelip oturak, bunu bilmiyor muyuz?

ÖMER DALMIŞ ( ÖZGÜR GÜNDEM GAZETESİ)

Ben basın özgürlüğü konusunda düşüncelerimi iletmek isterim. Ne yazık ki demokratik bir ülke konumuna gelmeden basın özgürlüğünden bahsetmek imkânsızdır. Basın, aldığı haberi yazamıyor, düşüncelerini kaleme alamıyor. Yazdıkları için hüküm giyen, tutuklanan, gözaltına alınan gazeteciler var. Bu durumda basın özgürlüğünden bahsetmek mümkün müdür? İnsanların haber alma hakkı vardır, basın mensupları bunu yerine getirir. İşini yaptığı için bir gazeteciyi yargılamak, basın özgürlüğüne darbe vurulması demektir.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete