HALKIN SESİ

SONSÖZ SENDE...

SONSÖZ SENDE...

SONSÖZ SENDE...
21-10-2015 18:47
Google News

SÜPHAN BEŞERE (Servisçi)

Geçit Büryan’da servis elemanı olarak çalışıyorum. Bu işyeri, yıllardır Batmanlılara hizmet veriyor. Batman Sonsöz Gazetesi olarak büryan yemeği ile ilgili görüşlerimi bildirmek istiyorum. Büryan yemeğini kimisi Siirt’in, kimisi ise Bitlis’in, kimisini ise Batman’ın yemeği olarak kabul ediyor. Batman’ın kendine has yemek kültürü olmadığı için büryan yemeğini sahiplenmemiz gerekiyor. Geçit Büryan, lezzetli büryan yemeği pişirerek buna öncülük etmektedir. Lezzetli büryan yemeğini tatmak isteyenleri mekânımıza bekliyoruz. Ayrıca ev ve işyerlerine paket de yapıyoruz.

FERİT TUNÇ (FACTOR MAĞAZASI)

Factor Mağazası’nda çalışıyorum. Gelen müşteriye ürün beğendirmek için her türlü çabayı gösteriyorum. Çeşit çok olunca insanlar kolay kolay bir ürünü beğenmiyorlar. Factor Mağazasının en önemli özelliklerinden biri, ürünlerindeki çeşitliliğidir. Giyim sektöründe mağaza sayısı sürekli artmaktadır. İnsanlar işsiz. İşsiz oldukları için en kolay meslek, konfeksiyonculuk gibi geliyor. Ancak bu işi hakkıyla yapan mağazaların sayısı çok azdır. Biz Factor Giyim Mağazası olarak bu işi hakkıyla yapıyoruz. Kaliteyi ucuza veriyoruz.

İRFAN ASLAN (TARİH ÖĞRETMENİ)

Ben bir öğretmen olarak eğitim sisteminden bahsetmek isterim. Ne yazık ki ülkede eğitim sistemi, henüz sağlam temeller üzerine oturtulmamıştır. Üniversite okuyan gençler, işsiz kalıyor. Atanma sorunu yaşıyorlar. Öğrenciler ise sınavdan sınava koşturuluyorlar. Tamamen ezberci bir sistemle karşı karşıyayız. Sistemde her gün yapılan değişiklikler ise öğrencilerde uyum problemini rotaya çıkarıyor. Sadece öğrenciler de değil. Öğretmenler ve veliler de her geçen gün ortaya çıkan yeniliklere uyum sağlamakta zorluk çekiyorlar. Bence eğitim sisteminin sabit kalması lazım. Ciddi reformlar yapılması gerekiyor.

MAHİR ÖZEL (FACTOR MAĞAZASI)

Factor Giyim Mağazasında çalışıyorum. Kentteki en büyük sorun bence işsizlik. Gençlere bakıyoruz. 10’undan 2’si çalışıyor, geri kalanı hepsi işsiz. İş bulanlar da işlerinden memnun değil. Kentte iş alanları, yok denecek kadar kısıtlı. İstihdam problemi var. İşsizliğin en fazla olduğu illerden biriyiz. Yoksulluk tırmanışta. İnsanlar bu yüzden bunalıma giriyorlar. İşadamları, idareciler, yetkililer iş alanında gerekli girişimleri yapmıyorlar. İş sorununun bir an önce çözülmesi gerekiyor. Yoksa toplumun gidişatını iyi görmüyorum.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete