HALKIN SESİ

SONSÖZ SENDE...

SONSÖZ SENDE...

SONSÖZ SENDE...
26-10-2015 20:47
Google News

ABDURRAHMAN SEVGİN (esnaf)

Bahçelievler semt pazarında sebze satarak geçiniyorum. Ama son zamanlarda yaşanan tedirgin ortamdan dolayı işlerimiz kırıktır. Pazarlar eskisi gibi kalabalık değil. Böyle devam ederse iş yapamayacağız. İsteğim barış ortamının biran önce geri gelmesi. Herkesin barış içinde ve huzurlu bir şekilde yaşamasını istiyorum. Huzur ortamı olduğu zaman bizim ve diğer esnaf arkadaşlarımızın da işleri düzelir. Yoksa bu gidişle işi bırakmak zorunda kalacağız. İşi bırakırsak, Batman şartlarında başka hangi iş yapılabilir bunu da bilmiyoruz. Sonuçta imkânlar çok kısıtlı. Bu konuda gerekenler yapılmalı.

ALİ ÖZKAN (Esnaf)

Batman Sonsöz Gazetesi’nin Sonsöz Sende ekibine, Batman’ın sorunlarından bahsetmek isterim. Bende Batman’ın işsizlik sorununa değinmek istiyorum. Semt pazarlarında kurduğum tezgâhta kıyafet satıyorum. Benim çok şükür işim var. Ama Batman’da bulunan birçok gencimiz işsiz. Batmanlı iş adamlarımız batıya fabrika kuracaklarına gelip kendi memleketlerinde kurarlarsa hem gençlerimiz işsizlikten kurtulur hem de iş adamları kazanır. Kendi memleketlerine faydalı olsunlar. Bu kentin gençleri, işsizlikten bunalıma giriyor. Yanlış alışkanlıkla yöneliyorlar. Bu sorumluluk, toplumun bütün kesimlerine aittir. O gençleri işsizlik sorunundan kurtarmamız gerekiyor.

EDİP ÇELİK (esnaf)

Ben semt pazarlarında ayakkabı satıyorum. Batman’ın sorunlarından alt yapı sorununa değineceğim. Batman’da alt yapı hiç yok. Kış mevsiminin gelmesiyle beraber bu sorunu daha sık göreceğiz. Çünkü kışın yağan yağmur suları, alt yapı yetersizliğinden dolayı birikiyor. Yollardan geçerken, kaldırımdan kaldırıma atlamak zorunda kalıyoruz. Üstümüz, başımız ıslanıyor. Paçalarımız kirleniyor. Öğrenciler bu eziyeti daha yoğun yaşıyor. Tüm yetkililerin bu konuda hassasiyet göstermelerini rica ediyoruz. Batman, yıllardır bu eziyeti yaşıyor. Halk bıktı. Bazı sokaklar göle dönüyor. Bu soruna acilen çözüm bulunmalı.

EFKAN ÖZKAN (esnaf)

Ben bugün trafik sorununa değineceğim. Trafik sorunu Batman’ın en büyük sorunlarından biri haline gelmiş. Batman’ın en işlek caddesi olan Diyarbakır Caddesi özellikle mesai saatlerinde, öğrencilerin eve dönüş saatlerinde tıkanıyor. İstanbul trafiğinden daha beter oluyor. Buna kış mevsiminde yağan yağmur da eklenince tam bir eziyete dönüşüyor. Alternatif yollar yapılabilir. Bu yapılamıyorsa yollar genişletilebilir. Bunlar da olmuyorsa mesai saatlerinin bitimine yakın zamanlarda trafik ekipleri, trafiğin sıkıştığı noktada kontroller yaparak bu sorunu bir nebze de olsa giderebilir. Bu çileyi çekmek halkın kaderi olmamalı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete