HALKIN SESİ

SONSÖZ SENDE...

SONSÖZ SENDE...

SONSÖZ SENDE...
29-10-2015 14:33
Google News

BAYRAM BİLİR (ŞOFÖR)

Batman’da işsizlik gibi büyük bir sorun var maalesef. Ve bu işsizlik gençlerimizi uyuşturucu, esrar vb. kötü alışkanlıklara itiyor. Bu kötü alışkanlıklardan, gençlerimizin kurtulması için öncelikle istihdam edilmeleri gerekiyor. Böylece hayata da daha çok tutunurlar. Gençler, almaları gerekenin çok altında maaş alıyor. Emeğinin karşılığını alamıyor. Sigortasız çalıştırılıyor. Bu şartlarda kim çalışmak ister ki? Ne oluyor? İş bulamayınca bu genç kötü alışkanlıklar edinerek, topluma zararlı bir birey oluyor çıkıyor ortaya. Dolayısıyla acilen bu işsizliğe bir çözüm bulunmalı.

AYDIN TURGUT (HALK OTOBÜS AMİRİ)

Uyuşturucu kullanımı günden güne artıyor. Çocuklar veya gençler, hem ailelerindeki ilgisizlikten hem de sosyal etkinliklerin eksikliğinden uyuşturucu ve diğer maddelere yöneliyorlar. En kötüsü de bu sorunun görmezden gelinmesi, tehlikenin farkına varılmaması. Dolayısıyla başta devlet olmak üzere belediye ve diğer kurumlar, bu tehlikenin bir an önce farkına varıp, önlemler alması gerekmektedir. Aksi takdirde toplumsal olarak çok büyük tehlikelerle karşı karşıya kalacağız.

ALİ ASLAN (ÜZÜM SATIYOR)

İşsizliği insanlar yaratıyor. İşsizlik diye bir şey yok. Çalışmak isteyene iş çok. Bakın ben, getirdiğim üzümleri satarak geçimimi sağlıyorum. Birçok vatandaşımız iş beğenmiyor. Kimi vatandaşımız parayı az buluyor. Bakıyorum her iki mekândan biri eleman alıyor. Hatta bazı mekân sahipleri çalıştıracak eleman bulamıyorum diyor. İş insanın ayağına gitmez. İş aramak isteyen vatandaşımızın kalkıp biraz çaba gösterirse umuyorum ki iş bulacaktır. Ayrıca ben Batmanlı iş adamlarına da seslenmek istiyorum: İş yapmak, çalışmak isteyene destek çıksınlar. Batman’da fabrikalar vb. yerler kurarak buradaki gençlerimize yardım edebilirler.

ORHAN ÜŞENTİ (BİTANEM HALI YIKAMA)

Çatışmalı sürece girildiğinden bu yana işlerde büyük düşüşler yaşandı. Durum kötü güvenlik Satışlarımızdaki iyiydi. Çatışmalı süreç nedeniyle iş yapamaz hale geldik. Kira, elektrik faturası derken vergilerimizi dahi ödeyemeyecek duruma geldik. Bu kötüye doğru gidiş işlerimizi olumsuz etkiliyor. Sorumlular bu kötü duruma bir el atmalı. El atılmadığı takdirde her gün bir esnaf kepenk kapatacak. İşsizlik sorunu daha fazla olacak. Hiç kimse esnafı düşünmüyor. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete