HALKIN SESİ

SONSÖZ SENDE...

SONSÖZ SENDE...

SONSÖZ SENDE...
12-11-2015 12:07
Google News

İHSAN KÖŞKAR (ESNAF)

Elma Sokağı’nda Diyar Şarküteri olarak Batmanlılara hizmet veriyorum. İşyerimde peynir, bal, çay, turşu ve tahin gibi şarküteri ürünleri bulunuyor. Marketimizde yok yok. Şarküteri adına aradığınız her şey bulabilirsiniz. Pekmez 12 TL, Tahin 14 TL, Bal 20 TL, Peynir 13 TL, Çay 25 TL, Zeytin10 TL, Turşu 10 TL, Reçel 10 TL’dir. Ürünlerimiz kendi yöremizde yapılıyor. Hiçbir katkı maddesi konulmuyor. Ürünlerimiz doğaldır. Fiyatlarımızı Batman halkına uygun bir biçimde ayarladık. Müşterilerimizi bekliyoruz.

 

NİHAT ŞAHİN (ESNAF)

Elma Sokağı’nda Lokman Çeyiz’i işletiyorum.  Burada çeyizlik eşya satıyorum. Yaşanan çatışma ortamından dolayı işlerimiz kötü. Buna bir de otopark sorunu eklenince hiç iş yapamaz olduk. Müşterilerimiz arabalarıyla geldiği zaman arabasını park edecek bir yer bulamadığı zaman inip alışveriş yapamıyor. Böylelikle biz de kanamıyoruz. Alternatif bir yol yapılabilir. 1. Cadde’de bulunan trafik ve park sorununun biran önce giderilmesini istiyorum. Genel anlamda işyerimizde bütün çeyizlik eşyalar bulunur. Kına, nişan ve düğün törenlerinde, sünnet törenlerinde kullanılan bütün malzemeleri ve aksesuarları bulunduruyoruz. İşyerimizde yok yok.

Bayram Beğde (esnaf)

Şifa Şarküteri’de peynir çeşitlerini satıyorum. Birbirinden lezzetli peynir çeşitlerini burada bulabilirsiniz. Otlu peynirimiz, en fazla ilgi görsen peynir çeşididir.  8 yıldır bu işi yapıyorum. Baba mesleğimdir. Bu işin bütün inceliklerini biliyorum. Peynirin tazesini bulmak isteyenler buraya geliyorlar. Koyun peynirinin kilosu 13 TL’den başlıyor. İnek peyniri 11 TL’den başlıyor. Günlük Diyarbakır karaşdağ yağlı peynir 17 TL başlıyor. Peynir seçimi önemlidir çünkü bayat peynir sağlığı doğrudan etkiliyor. Türlü hastalıklara yol açabiliyor. Bu yüzden vatandaşa sesleniyorum, güvenmediğiniz yerlerden peynir satın almayınız.

Özcan Üşme (mağaza işletiyor)

Elma Sokağı’nda bulunan Özcan Ayakkabıcılık olarak Batmanlılara hizmet veriyoruz. İşyerimiz Ulu Cami’nin yanındadır. Ayakkabı satarak ekmeğimi kazanıyorum. Esnaf, ayakkabısını genelde buradan alıyor. Kış sezonunu başlattık. Fiyatlar da gayet uygundur. Ancak Elma Sokağı’nın başlıca sorunları var. Mesela burada işkembe ve peynir kokuları birbirine karışıyor. Vatandaş çok rahatsız oluyor. Buna bir çözüm bulunmalıdır. Ayrıca burası, kentin en eski alışveriş yeridir. Buranın restore edilerek tekrar kente kazandırılması gerekiyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete