HALKIN SESİ

SONSÖZ SENDE...

SONSÖZ SENDE...

SONSÖZ SENDE...
12-11-2015 19:02
Google News

HACI ŞİRİN YILMAZ (MUHABİR)

Batman, sorunlarla boğuşan bir kenttir. Uyuşturucu sorunu var, otopark sorunu var, trafik sorunu var, yeşil alan sorunu, yolların bozukluğu, işsizlik, yoksulluk… Bir şehirde bulabileceğiniz bütün sorunları Batman’da bulabilirsiniz. Kışın bu sorunlar daha da artıyor. Mesela elektrik kesintileri yoğun yaşanıyor, sokaklar göle dönüyor. Kurumlar bu sorunların çözümü için ne yapıyor? Vatandaş, sitem ediyor ama kurumlar gereken çalışmayı yürütmüyor. Biz gazeteci olarak bu yaşananları yakından takip etme olanağımız oluyor. Ne yazık ki sorunların çözümü konusunda atılan adımların yetersiz olduğunu söylemek mümkündür. Oysa Batman, hizmetin de, yatırımın da en iyisini hak eden bir kenttir.

SÜLEYMAN ASLAN (ÇAYCI)

Akyürek Mahallesi’ndeki işyerimde çaycılık yapıyorum. İşlerimiz kışın daha iyidir. Ancak genel anlamda soracak olursanız esnafın durumu her geçen gün daha da zorlaşıyor. Gelirimiz her geçen gün daha da düşüyor. Esnaf, zor durumda. Ekmek, aslanın ağzında. Maalesef ki kentteki idareciler, işsizliği bitirmek için hiçbir şey yapmıyor. Yapılacak yatırımlarla bu sorun giderilebilir ama ne yatırım yapan var, ne de bu sorunun üzerine eğilen herhangi bir idareci var… Batman insanı çalışkandır, çalışmayı sever. Ancak yapacak iş olmayınca vatandaş ne yapsın? Bu konuda ciddi çalışma ve yatırımlar bekliyoruz.

SÜLEYMAN YILDIZHAN (ÖĞRENCİ)

Siyasi partiler, seçim dönemlerinde türlü vaatlerde bulunurlar. İşsizliği bitireceğiz, öğrenciye burs vereceğiz, yatırım yapacağız, hizmet yapacağız derler. Ama seçim bitti. Bakalım Batman’da ne yapılacak? Bir seçimi daha atlattık. Yine türlü vaatler verilmişti. Şimdi gözümüz o vaatlerde. Bakalım siyasi partiler, öğrencilere ve gençlere verdikleri vaatleri yerine getirecekler mi? Sonuçta bu son seçim değil. Bunun sonrası da var. Vaadini unutan siyasi partiler, bir dahaki seçimde halkın yüzüne nasıl bakacak? Ben bir öğrenci olarak partilerin seçim beyannamelerinin ve yaptıklarının takipçisi olacağım.

CENGİZ AKKURT (ESNAF)

Batman’da esnaflık, en zor mesleklerden biridir. Çünkü yoksulluğun ve işsizliğin yoğun olduğu bir kentte para kazanmak zordur. Sabah uyandığınızda büyük bir umutla sokağa çıkarsınız ama vatandaşın perişan halini görünce para kazanmanın ne kadar zor olduğunu yine hatırlayıp umutlarınızı kaybedersiniz. Batman’da esnafın durumu ne yazık ki bu. Müşteriye bir şey beğendirmek, ürününü satmak için sabahtan akşama kadar ter döküyorsunuz, kazandığınız üç beş kuruşla ailenizi geçindirmeye çalışıyorsunuz. Zaten bu koşullarda insan, çalışmaktan, ekmek parasını kazanmaktan başka bir şey düşünemiyor. O yüzden Batman’ın en önemli sorunu bence yoksulluktur.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete