HALKIN SESİ

SONSÖZ SENDE...

SONSÖZ SENDE...

SONSÖZ SENDE...
30-11-2015 19:43
Google News

CİHAN URAS (Amatör Futbolcu)

Batman’da futbol namına hiçbir şey yok. Batmanlı oyunculara ve alt yapıya hiç değer verilmiyor. Batman Petrolspor’da Batmanlı futbolcu sayısı neredeyse yok gibi. Oyuncular neden dışarından alınıyor çok merak ediyorum. Neden kendi gençlerimize fırsat vermiyoruz? Batmanlı bir futbolcu, kendi takımı için daha yoğun çalışacaktır, sadece takımı için değil, memleketi için de başarı isteyecektir. Ancak yetkililer bunu görmezden geliyor. Ben Petrolspor taraftarı olarak artık bu düzene son verilmesini istiyorum. Petrolspor’da Batmanlı oyunculara ağırlık verilmesini istiyorum. Kulüp yöneticilerine sesleniyorum, önümüzdeki sezonda Batmanlı oyuncuları takımda görmeyi istiyoruz.

FARİS SAMUK (SEYYAR ESNAF)

Batman trafiği İstanbul trafiğine benzedi. Bence Dörtyol’dan 2000 İş Merkezi’ne kadar olan güzergâhtaki yol, genişletilmeli bence. Çünkü bu güzergâh çok dardır. Park ihlallerine bir çözüm bulunmalı artık. Bu yönde yaptırımlarda bulunulmalı. Çünkü araçlar, gelişigüzel park ediliyor. Trafik bu noktada görevini hiç yapmıyor ne yazık ki. Yanlış park eden araçları, trafiğe haber verdiğimiz halde gelmiyor. Ya da saatler sonra geliyor. O zamana kadar da zaten yanlış park eden araç, çoktan gitmiş oluyor.

AHMUT TOĞLUK (TÜPÇÜ)

Ekmeğimi tüp satarak kazanıyorum. Ancak bir işçi olarak Batman’da en fazla dikkatimi çarpan şey, işyerlerinde iş güvenliğinin olmamasıdır. İşçinin canı hiç kıymetli değil, sadece yapılan işin ne kadar hızlı sürede bitip bitmediği önemlidir. Buradaki anlayış bu yöne doğru ilerliyor. Gerçi Bakın inşaatların tepesinde işçiler, hiçbir güvenlik önlemi almadan canını hiçe sayarak çalışıyor. İşe alırken işçiye iyi davranıyorlar, kıymet veriyorlar. Ama iş başladıktan sonra işçiye hiçbir kıymet verilmiyor. Bunların düşünülmesi kazım. Kısacası biz işçiler sadece değer istiyoruz.

MEHMET YIKICI (KESTANE SATIYOR)

Var olan araçları yollarımız kaldıramıyor artık. Alt ve üst geçitler yapılmalı. Yol çizgisi belirlenerek, kavşaklardaki ışıklarda bekleme süresi aza indirgenmeli. Toplu taşımaya yönlendirilmeli. Araç sayısı artmış durumda çünkü. Artık her eve neredeyse 3–5 araç düşüyor. Öğrencilerin dağılmasına yakın saatlerde trafik ekipleri gerekli önlemlerini almalı. Her kavşağa bir görevli bırakılmalı. Yaya geçitleri yok denecek kadar az. Bu geçitler çoğaltılmalı. Motosiklet ve hurda araçlar trafikten çekilmeli.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete