HALKIN SESİ

SÖNSÖZ SENDE...

SÖNSÖZ SENDE...

SÖNSÖZ SENDE...
07-12-2015 12:26
Google News

FARİS KAYA (İL ENCÜMENİ)

""
Benim en büyük arzum, barışı bu topraklarda görmektir. Barışa hasret bir şekilde yaşıyoruz. Ne yazık ki toplum, hak ettiği huzur ortamına bir türlü kavuşamıyor. Eşit bir yaşam sağlandığı takdirde, barışın tesisi kolaylaşacaktır. Bu yüzden halkların sesine kulak vermek lazımdır. Sivil bir anaysa ile halkların haklarını muhafaza altına almak lazım. Esnaf barış istiyor, öğrenci barış istiyor, anneler barış istiyor. Savaş, herkese ama herkese zarar veriyor. Bunu her platformda dile getiriyoruz. Barış için elimizden gelen yapmaya hazır olduğumuzu söylüyoruz. Ancak ne yazık ki çağrılarımız, yerine ulaşmıyor.

SEYİTHAN ÇETİN (ÖĞRENCİ)


Batman’da en büyük sorun gençlerdir. Ne yazık ki gençlerin sorunları dağları aştı. Bakın uyuşturucu problemi var, internet cafe gerçekliğimiz var, hırsızlık olayları var… Gençlerin işsiz kalmasından kaynaklı sorunlar bunlar. Gençler boşluğa düşünce ne yazık ki yanlış yolara sürüklenebiliyorlar. Ben bu sorunun çözümünün, tek kurumun elinde olduğuna inanmıyorum. Bütün kurumlar ve sivil toplum kuruluşları el birliği ile bu soruna çözüm aramalıdır. El birliği yapılırsa bu sorunun çözümü uzak değildir. Aksi halde toplum, kötü bir gidişata doğru sürüklenecektir.


HAMİT AKBAŞ (ŞARK DÖNER)


Şark Döner’de lezzetli dönerler pişirerek müşterilerimize ikram ediyoruz. Batman’da esnaflığın zor yönlerine dikkat çekmek isterim. Esnaf, kendi yağında kavruluyordu, şimdi o da kalmadı. Ne yazık ki esnafın geliri her geçen gün düşüyor. Esnaflar bir bir dükkân kapatıyor, kepenkler indiriliyor. Ne yapsınlar ki, siftah bile yapamadan eve gitmek zorunda kalıyorlar. Ekonomi, esnafın belini büküyor. İşadamı belki bundan fazla etkilenmiyor ama küçük esnaf, gün geçtikçe yok oluyor.

 

ALİ ETE (CUMA USTA)


Ben Batman’da yoksulluk sorununa dikkat çekmek istiyorum. Şu anda insanlar açlıktan kara kara düşünüyor. Birçoğu işsizdir. Çalışanların ise maaşları kesinlikle yetmiyor. Herkes borç altında. Bu yüzden toplum olarak huzurdan n yoksun günler yaşıyoruz. Ne yazık ki ekonomi, istendiği gibi gitmiyor. Bu konuda hükümet yetkilileri çözüm bulmalıdır. İnsanlara bakıyorsunuz, eve ekmek götüremeyen babalarımız var. Yoksulluk almış başını gidiyor. Kışın yakacak sıkıntısı çekenler var, çocuğunu okutmakta zorlanan aileler var. Bazı manzaralar, bizi derinden üzüyor. Yardım yapmakla, gıda vermekle bu sorun çözülmez. İnsanların iş sahibi olması, istihdama kazandırılması gerekiyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete