HALKIN SESİ

SONSÖZ SENDE...

SONSÖZ SENDE...

SONSÖZ SENDE...
17-12-2015 19:03
Google News

TAHİR DÜNDAR (ENGELLİ SPROCU)

Ben engelli bir sporcu olarak Batman’da engelli sporculara değer verilmediğini düşünüyorum. Bizlerde normal sporcular gibi taraftar ve bizi destekleyenlerin olmasını istiyoruz. Bizi kimse desteklemiyor. Bizlerde desteklenmek istiyoruz. İş adamları ya da yetkililer takımımıza malzeme ve manevi destekleri bizleri mutlu edecektir. Bu arada engelli derneklerine de teşekkür ediyorum. Bizleri bir çatı altında toplayıp sesimizin duyulmansa ön ayak oluyorlar. Engellilerin sosyalleşmesini, istihdama katılmasını sağlıyorlar.

VEDAT BASÜTÇÜ (KOZLUK ŞARKÜTERİ)

Madde bağımlılığı konusunda ciddi bir tablo yaşanıyor. Batman’da. Buna çözüm bulunması gerekiyor. En çok okula giden çocuklarımızın güvende olduklarını bilmek istiyoruz. Okul giriş ve çıkışlarında güvenlik tedbirlerinin alınması gerekiyor. Ayrıca madde bağımlısı gençlerimiz için ıslah evlerinin açılması lazım. Aileler tedirgin. Çocuklarını okula dahi göndermek istemeyenler var. Sokaklar pislik yuvası. Her yer tehlikeli bir hale geldi. Bu sorunun kökten çözülmesi gerekiyor. Ancak tek bir kurumun atacağı adımla çözülemez.

SAFFET RAMAZAN (ESNAF)

Semt pazarlarında sebze satıyorum. Yazın yaz sebzelerini, kışın da kış sebzelerini satıyorum. Sebze, sofraların olmazsa olmazıdır. Şifa deposudur. Vitamin kaynağıdır. Etten daha fazla vitamin verir. Vücut direncini yüksek tutar. Bu yüzden sebze tüketiminin önemli olduğunu bütün uzmanlar da söyler. Ancak semt pazarlarında eski hareketliliğin olmadığının herkes gibi biz de farkındayız. İnşallah bu ekonomik kriz bir an önce sona erer.

ŞÜKRÜ GÜNEY (ESNAF)

Batman’da orta refüjlerde ve kavşaklarda çiçeklendirme çalışmaları yapılıyor. Bunun artmasını istiyoruz. Orta refüjlerin, kavşakların, caddelerin kenarları gibi boş alanlara ağaç ve rengârenk çiçeklerin ekilmesini istiyoruz. Dikilen ağaçlar ve çiçekler, şehrimize renk katıyor ayrı bir hava veriyor. Çalışmaların daha fazla yapılmasını istiyorum. Bizim üstümüze düşen görev ise dikilen ağaçlar ve çiçeklendirme faaliyetlerine sahip çıkmaktır. Maalesef bu konuda henüz tam olarak bilinçlenmiş değiliz. Ağaçlara ve çiçeklere gerekli önemi göstermiyoruz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete