HALKIN SESİ

SÖNSÖZ SENDE...

SÖNSÖZ SENDE...

SÖNSÖZ SENDE...
23-12-2015 13:02
Google News

Erhan UTANÇ (Öğrenci)

Biz gençler olarak Batman’ın adının bilim, sanat ve eğitimle anılmasını istiyoruz. Bu konuda üzerimize düşen görevleri yerine getirmeye hazırız. Yeni bilim ve sanat merkezlerine ihtiyacımız var. Eğitimin yolu da üniversiteden geçer. Yetkililerin de üniversiteli gençlere biraz daha kolaylık sağlaması gerektiğini düşünüyorum. Batman eğitimde daha güzel yerlerde görmek istiyoruz. Bu da sadece öğrencilerle olacak değil. Yetkileri de biraz daha sağduyuya çağırıyorum.

Diyadin ÇİÇEKLİYUZ (Öğrenci)

Batman Üniversitesinde okuyorum ve birçok konuda yetersiz kaldığını düşünüyorum. Benim için en önemli sorun spor yapmak için yeterli düzeyde alan ve ekipmanın olmaması. Kampüste spor alanlarının ve ekipmanlarının tedarik edilmesini istiyorum. Ayrıca birçok üniversite de olduğu gibi kapalı spor salonu, fitness merkezi ve kapalı yüzme havuzu gibi sosyal faaliyet alanlarının çoğaltılması öğrenciler için iyi olacaktır.

A. Vahap YILMAZ (Öğrenci)

Batman üniversitesi’nin eğitim seviyesi olarak düşük olduğunu ve gelişmekte olan bir üniversite olduğu için sosyal aktivitelerinin nerdeyse yok denecek kadar az olduğunu düşünüyorum. Ders aralarında öğrencilerin zaman geçirip eğleneceği bir sosyal faaliyet alanı yok. Diğer bir sorun ise barınma konusu. Batman dışından gelen öğrenciler bu konuda çok zorlanıyor. Kampus civarından ve şehir merkezinde barınma sıkıntısı yaşadığım için her gün Diyarbakır’a gidip gelmek zorunda kalıyorum. Öğrencilere yurt veya kiralık daire tahsis edilmesi gerekiyor.

Ömer KAVAK (Öğrenci)

Toplumsal olaylar yüzünden tedirginiz. Her ne kadar Batman’da olaylar çıkmıyor ve biraz daha sakin olsa bile bu tedirginliği ve huzursuzluğu üzerimizden atamadık. Bu olayların bir an önce bitmesini ve barışın, huzurun gelmesini istiyoruz. Bu topraklarda insanlar savaş içerisindeyken derslerimizi motive olamıyoruz ve kendimizi çok tedirgin hissediyoruz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete