HALKIN SESİ

SÖNSÖZ SENDE...

SÖNSÖZ SENDE...

SÖNSÖZ SENDE...
23-12-2015 13:06
Google News

ŞİRİN DURSUN (ENGELLİ)

Engelliler için yapılması gereken bizlere acımak değil, destek olup günlük yaşantımızda kendi  aranıza almaktır.  Engellilere farklı gözle bakmaktan vazgeçelim. Herkesin bize destek çıkmasını istiyoruz. Bizlerde eğlenmek hayatın tadını çıkarmak istiyoruz. Farklı etkinlikler düzenlenebilir. Sadece bizleri engelliler haftasında hatırlamasınlar. Her zaman hatırlasınlar.

VEYSEL ÖZMEN (ÖĞRENCİ)

Batman’da en büyük sorun, gençlere yönelik etkinliklerin ve ortamların olmamasıdır. Sosyal-kültürel aktiviteler çok sınırlı olduğu için gençler, yapacak bir şey bulamıyor. Okul dışındaki zamanlar genelde internet kafelerde geçiyor. Öte yandan gençlerin işsizlik sorunu da giderek daha da büyüyor. İşsiz gençler, zamanlarını kahvehanelerde öldürüyor. Bu duruma çözüm bulunması için kentteki bütün kurumların el birliği yapması lazım. İş alanları açılmalı, gençlere özel alanlar oluşturulmalıdır. Gençler başıboş bırakılırsa yanlış yönlere çekilebilirler. Bu da toplum için bir facia olur. Ben sizin aracılığınız ile işadamlarına, Valilik ve Belediyeye, basına ve bütün sivil toplum kuruluşlarına sesleniyorum, bir masa etrafında toplanın ve Batman için neler yapılabileceğini konuşup, elinizi taşın altına koyun. Hepimiz, birbirimizden sorumluyuz.

MEHMET AYAP (AYAKKABI BOYACISI)

Ayakkabı boyuyorum, bu şekilde ekmek paramı kazanmaya çalışıyorum. Ailemi geçindiriyorum. Batman’da yapacak başka bir iş yok. Ne yazık ki bu işe mahkûmuz. Ancak işimi seviyorum. Bir yandan sevmek zorundayım. Çünkü Batman, iş alanları en kısıtlı olan memleketlerden biridir. Günde 5–10 çift ayakkabı boyuyorum. Bu bize kıt kanaat yetiyor. Kimseye muhtaç olmadan yaşamak önemlidir. Bunun için ne iş olsa yapabilmek önemlidir. Kışın işimiz zorlaşıyor. Ama başka çare yok, yine ayakkabı boyamaya devam edeceğim.

TURAN CANGİR (ENGELLİ)

Engelliler için iş ortamlarını kurmalarını istiyoruz. Bizlerde kendi işimizi yapıp alnımızın hakkıyla para kazanmak istiyoruz. Kimsenin eline bakmak istemiyoruz. Kendi paramızı kendimiz kazanıp ayaklarımızın üstünde durmak istiyoruz. Bunun için yeni iş ortamları kurulmalı sadece engelliler için. Yada her kuruma yeteri kadar engelli kadroları açmalarını istiyoruz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete