SPOR

SONSÖZ’ÜN SPOR YAYINI SES GETİRDİ

Batman Sonsöz Gazetesi’nin her hafta Pazartesi Günü saat 20.00’de youtube kanalında gerçekleştirdiği Sporda Sonsöz Bizde programının ikinci yayını ses getirdi. Binlerce kişi tarafından izlenen yayın, soru ve yorum yağmuruna tutuldu.

SONSÖZ’ÜN SPOR YAYINI SES GETİRDİ
14-09-2021 11:33
BATMAN
Google News

MEHMET KAPLAN, SÜRPRİZ KONUK OLARAK KATILDI

Moderatörlüğünü Hasan Göker’in, yorumculuklarını ise Hakan Tufan ve Harun Katmaz’ın yaptığı spor programına, 1997–1999 sezonunda Batman Petrolspor’da attığı gollerle taraftarın gönlünde taht kuran Mehmet Kaplan sürpriz konuk olarak katıldı. Programda konuşan Kaplan “22 yıldır Batman’dan gittim ama halen Batmanlı dostlarımla görüşüyorum. Batman’dan kopmadım. Petrolspor’da çok güzel günlerim geçti. Unutamayacağım zamanlar-günler oldu. Farklı bir transfer süreci yaşamıştım. Oraya geldiğimde Petrolspor ligin dibindeydi. Benimle beraber birkaç transfer yapıldı ama Petrolspor iyi bir hava yakaladı. Çok güzel bir ortamımız vardı. Batmanlı futbolculardan kurulu bir takımdı. Birlik ve beraberlik vardı. Bizi destekleyen taraftarımızla beraber çok iyi bir yönetimimiz vardı. Petrolspor’un benim gönlümde yeri çok farklı. Petrolspor’a para kazandırdım. Petrolspor’a para kazandırdığım için mutlu gittim.  2 Yıl önce Batman’a gelip dostlarımı ziyaret ettim” dedi.

PETROLSPOR’U SEVEN BİR BAŞKAN VAR

Eski Futbolcu Mehmet Kaplan, konuşmasının devamında “Türk futbolunun kanayan yarası yöneltmek. İşi bilenler dışarıda işi bilmeyenler içeride. İşi bilmeyen insanların piyasası var. Genel bir sorun. Futbolu yönetenler iş insanı. Liyakat olmadığı sürece futbol bir adım olarak ileriye gidemez. Petrolspor’u seven bir Başkan var. Futbolun içinden gelen insanları yönetime alıp, transferi sadece hocaya bırakmamak lazım. Batman, Güneydoğu’daki en potansiyeli olan şehirlerden bir tanesidir. Petrolspor yönetimime eski futbolcular da katılması gerekir. Altyapıya scout ekibi kurulması lazım.  Öz kaynaklara inmek zorundayız. Petrolspor içinde geçerlidir. Altyapılardan kurumsal bir yapı oluşması lazım. Böyle bir yere gelmek lazım. Gelen futbolcuları ne kadar izlediniz? Scout ekibi iyi olması lazım. Gelen oyuncular, o şehri benimsemesi lazım. Liyakatli yönetim oluşturmak lazım. Birlik ve beraberliğin mutlaka sağlanması lazım” şeklinde konuştu.

PETROLSPOR’U TAKİP EDİYORUM

Teknik Direktörlük yapan Kaplan “Profesyonel bir teknik adamım. Tüm liglere takip ederim. Üst liglerde de görev yaptım. Benim işim sahada. Tüm eğitimleri teknik direktörlük için aldım.  Petrolspor’dan teklif almadım ve teklif gelse de gönlümde bu kulübün yeri vardır.  Adlığım 50 mislisini Petrolspor’a kazandırdım. Ruhuyla oynayan, mağlubiyeti hazmedemeyen bir yapım var. Türkiye’de bir antrenörün kriteri yok. Bir adamı varsa işler böyle dönüyor. Kim ne kadar tecrübeli, kim ne kadar kendini geliştirmiş, o şehir için ne yapabilecek öyle şans verilmeli” dedi.

YAYINI TEKRAR İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete