GÜNDEM

SONSÖZ VE ZİLAN’DAN FAYDALI SOKAK EĞİTİMİ

Gazetemiz Sonsöz ile Zilan Hastanesi, dünyayı tehdit eden ve Türkiye’de de ilk vakası görülen korona virüse karşı sokak eğitimi verdi.

SONSÖZ VE ZİLAN’DAN FAYDALI SOKAK EĞİTİMİ
11-03-2020 17:56
Google News


EĞİTİMLERİN İLKİ, ZİLAN HASTANESİ ÖNÜNDE YAPILDI

Tüm dünyada binlerce insanın ölümüne yol açan ve Türkiye’de de ilk vakasına rastlanılan korona virüse karşı Batman’da Sokak eğitimi yapıldı. Gazetemiz Sonsöz, sokak eğitimlerinin ilkini, Zilan Hastanesi ile ortaklaşa düzenledi. Hastanenin giriş kapısında düzenlenen eğitimde hastane hekimleri, esnaf ve vatandaşlara korona virüsten korunma yolları, alınması gereken tedbirler ve şüpheli durumlarda yapılması gerekenlerle ilgili uygulamalı eğitim verdi. Sokaktan geçen vatandaşlar ve güzergâhta bulunan esnaflar, hekimler tarafından yapılan sunumu dikkatle dinledi. Eğitimin sonunda vatandaşlar, dezenfektan ile ellerini temizledi.

EN ETKİLİ KORUNMA YÖNTEMİ, EL TEMİZLİĞİ

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Yard. Doç. Dr. Hamdi Sözen, salgından korunmanın en etkili yolunun el temizliği olduğunu belirterek “Virüs, tüm dünyayı tehdit ediyor. Ama temizliğimize dikkat edersek, bunu atlatmamız mümkün. Dışarıdan ece girdiğimizde, işyerimizde, oturduğumuz kafelerde, mekânlarda sık sık ellerimizi yıkamalıyız. El yıkama işlemini, en az 20 saniye sürdürmeliyiz. Eczaneden temin edebileceğimiz dezenfektanları kullanmamız, mikropları yok edecektir. Boğazı su ile yaygara yapmak, bol su içmek, bol meyve tüketmek de vücut direncimizi bu virüse karşı koruyacaktır. Ellerimiz temiz olmadığı sürece, maske de bizi virüsten korumaya yetmeyecektir” dedi.

SOKAK EĞİTİMLERİMİZ DEVAM EDECEK

Batman Sonsöz Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Hatice Türkan, sokak eğitimlerinin devam edeceğini belirtirken “Sosyal medyada ya da haberlerde virüsten korunmanın yollarını yazıyoruz, paylaşıyoruz ancak bu yeterli değil. Vatandaşa birebir eğitim vermek, uygulamalı olarak el temizliğini, kişisel temizliği ve virüsten korunmanın yollarını anlatmak çok daha önemli. Bu yüzden korona virüse karşı sokak sunumlarına başladık. Bir sonraki durağımız Atatürk Parkı ve Gülistan Caddesi olacak” dedi.

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete