GÜNDEM

SONUNDA BU DA OLDU!

“Yeni doğan bebek, ısıtıcıda unutuldu”

SONUNDA BU DA OLDU!
01-04-2015 21:25
Google News

Siirt'te özel bir hastanede sezaryenle dünyaya gelen bebek, doğum sonrası radyan ısıtıcıda unutulunca vücudunun sağ tarafından yüzde 40 oranında yanık oluştu.

Vücudunda ciddi yanıklar oluşan talihsiz bebek, 112 ambulansı ile Siirt'ten Batman'da bulunan özel bir hastaneye nakledildi. Henüz ismi bile konulamayan bebeğin tedavisini yapan Çocuk Hastalıkları Uzmanı Uzman Dr. M. Şirin Aslankılıç, vücudunda yüzde 40 oranında yanıklar oluşan bebeğin hastaneye solunum sıkıntısı ile geldiğini söyledi. Yapılan fiziki muayene sonucunda bebeğin vücudunda yanıklar tespit edildiğini ifade eden Uzman Dr. Aslankılıç “Bebeğin sağ tarafında 1–2 derecede yüzde 40'a yakın oranda yanık var. Bu bebekte solunum sıkıntısı ve inleme vardı. Gereken tüm müdahaleler yapılmıştır. Bebek hastaneye solunum sıkıntısı ile geldi. Çocuk cerrahi ve genel cerrah doktorlarına danışılarak solunumda rahatlama sağladık. Şu anda genel durumu stabil, solunum rahat, kalp atışları normal, böbrek ve idrar çıkışında her hangi bir sıkıntı yok. Yakın zamanda plastik cerraha göndereceğiz” dedi.

BÖYLE BİR İHMAL OLAMAZ

Siirt'te ikamet eden ve kendisine telefonla ulaşılan baba Mehmet Kilvan, yaşanan ihmalden dolayı özel hastane hakkında dava açmaya hazırlandığını belirterek “Yeni doğan ünitesinde böyle bir ihmalin yaşanması inanılır gibi değil. Siirt’teki özel hastane hakkında dava açamaya hazırlanıyorum” ifadelerini kullandı. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
2 Mayıs 2024 e-gazete