HALKIN SESİ

SORUNLAR İLE BOĞUŞAN MAHALLE, TILMERÇ...

Her hafta bir mahalleyi ziyaret ederek mahallelerde yaşanan sorunları gündeme getirmeye devam ediyorum.

SORUNLAR İLE BOĞUŞAN MAHALLE, TILMERÇ...
13-03-2015 18:50
Google News

Mahallelerde yaşanan sorunlar için ilgili kurumlara seslenip, sorunların çözümünü hızlandırmak istiyoruz.

Mahalle muhtarları da yaptığımız çalışmaya ilgi göstererek, sorunlarını gündeme getiriyorlar. “Mahallenin Muhtarları” köşesinde yayınladığımız çalışmayı alarak kurum amirlerinin kapısına gidiyorlar.

Açıkça söylemem gerekirse şimdiye kadar hiçbir muhtar, kendi kişisel sorununu dile getirmedi.

Dile getirilen sorunlar, halkın ortak sorunları. Bu yüzden tek temennimiz, sorunların çözüme kavuşturulması...

***

Bu hafta 10 bin nüfuslu Tılmerç Mahallesi’ni ziyaret ettik.

İki dönemdir muhtarlık yapan Ekrem Beydüz’le mahalleyi karış karış gezdik. Sayın Beydüz, bakın hangi sorunları dile getirdi...

SU SORUNU HALEN ÇÖZÜLMEDİ

Mahallenin en büyük sorunu su... Tılmerç’e şebeke suyu gelmediğini söyleyen Muhtar Beydüz “Kuyu suyu kullanıyoruz. Kuyu suyu da sağlıksız sudur. Kendi sağlığımızı tehlikeye atıyoruz. Ayrıca bu su masraflıdır. Kuyunun temizlenmesi ve ilaçlanması için masraf yapıyoruz. Modern çağdayız ama hala kuyu suyu kullanıyoruz. Yetkililerden isteğimiz Tılmerç’e şebeke suyu getirsinler” dedi.

KANALİZASYON SUYU, SU KANALINA KARIŞIYOR

Tılmerç Mahallesi’nde bulunan sulama kanalına, kanalizasyon suyu karışıyor. Su kanalına karışan kanalizasyon suyunun çocuklar için büyük tehlike arz ettiğini söyleyen Muhtar Beydüz, yetkililere seslenerek alt yapının iyileştirilmesini istiyor. Muhtar Beydüz “kanalizasyon, ihtiyaca yetmiyor. Sık sık patlıyor. Taşan su, sulama kanalına karışıyor. Pis kokular yayılıyor. Özellikle yazın kokudan rahatsız oluyoruz. Çocuklarımız da oyun oynamak için dışarı çıktıklarında soluğu bu kanalda alıyor. Kanalın pis suyunda hastalanıyorlar. Sulama kanalına ve kanalizasyondan taşan suya bir çözüm bulunsun” ifadelerini kullandı.

KARANLIKTAYIZ

Kentin birçok mahallesinde etkili olan aydınlatma sorunu, Tılmerç’in kanayan yaralarından biri. Sokak lambalarının bozuk olduğunu söyleyen Mahalle Muhtarı Ekrem Beydüz “Batman’ın hangi mahallesinde sokak lambaları kusursuz bir şekilde yanıyor? Akşam olduğunda kentin işlek caddeleri hariç bütün mahalleler karanlığa karışıyor. Tılmerç Mahallesi’nde de bu sorun, kanayan bir yaradır. Akşam olduğunda bu sokaklarda göz gözü görmüyor. Hırsızlık olayları da bununla birlikte artıyor. Dedaş, bu soruna çözüm bulsun” dedi.

GENÇLER İÇİN SOSYAL TESİSLER İSTİYORUZ

Kente uyuşturucu madde bağımlılığının giderek arttığına vurgu yapan Beydüz “gençlerle ilgili kafamda bazı projeler var. Ama bunun için yetkililerden de destek almam gerekiyor. Okuma evi veya halı saha gibi bir tesis istiyoruz. Böylece çocuklarımız boşluktan kurtulacak, uyuşturucu bataklığına doğru sürüklenmeyecek. Bu konuda Batman’ın bütün yöneticileri el birliği yapmalıdır. Mahalle muhtarları olarak bu konuda üzerimize düşen ne varsa yaparız” diyor.

TILMERÇ NASIL BİR MAHALLE?

İki dönemdir Tılmerç’te muhtarlık yapan Ekrem Beydüz’e “Tılmerç nasıl bir mahalledir?” diye soruyoruz. Beydüz “Mahallemiz 10 bin nüfuslu, birbirinin sorunlarını çözmeye çalışan, birbirlerine sadık olan insanlardan oluşuyor. Şehir merkezine uzak olduğumuz için havası temizdir. Şehrin yoğunluğundan, trafiğinden, gürültüsünden, pis havasından bunalan herkesi mahallemize bekliyoruz” açıklamasını yapıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete