GÜNDEM

SOSYAL MARKET, 6 AYDA 13 BİN KİŞİ GİYDİRDİ

Batman Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından ihtiyaç sahiplerine yönelik açılan "Sosyal Market"te 13 bin kişiye giyim yardımı yapıldı.

SOSYAL MARKET, 6 AYDA 13 BİN KİŞİ GİYDİRDİ
20-12-2017 20:05
Google News

10 Mayıs 2017 tarihinde açılışı gerçekleştirilen Sosyal Market, dar gelirli ailelerin umudu oldu. “Sosyal Market” Projesini hayata geçiren Batman Valiliği,  13 bin dar gelirli kişiyi giydirdi. SYDV tarafından verilen kart sayesinde normal marketlerde alışveriş yapar gibi Sosyal Markette ihtiyaç duydukları kıyafetleri alan aileler, SYDV aracı ile evlerinden alınıp, alışveriş sonrası evlerine bırakılıyor. Açılışının ardından 6 ay gibi kısa bir zaman dilimi geçmesine rağmen binlerce dar gelirli aileye ulaşan SYDV, kayıt altındaki ailelerin, Sosyal Market aracılığı ile giyim ihtiyaçlarını karşılıyor.

53 BİN PARÇA GİYİM YARDIMI YAPILDI

6 ay içinde toplam 13 bin kişiye 53 bin 659 parça giyim yardımında bulunan Sosyal Market’te öğrenciler de unutulmadı. Açıldığı günden bu yana Sosyal Market’ten toplam 2 bin 733 öğrenci faydalandı. Öte yandan vakıf tarafından yapılan giyim yardımlarının tutarı ise 1 milyon 825 bin 105 TL olarak hesaplandı.

LC WAİKİKİ’DEN 140 BİN ADET PARÇA GELDİ

Hayır işleriyle adından bahsettiren önemli giyim markalarından Lc Waikiki, Batman Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının Sosyal Market Projesinden de desteklerini esirgemedi. Bugüne kadar Sosyal Market Projesine Lc Waikiki Mağazalarından 140 bin adet giysi geldiğini belirten SYDV Müdürü Beşir Arslan “Bu önemli projemize destek veren LC Waikiki Yönetimine, Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük, Yardım İşleri Müdürü İbrahim Ayaşlı, Kurum Personellerinden Erdinç Bey ve Zehra Hanım ile diğer tüm personellerine teşekkür ediyorum” dedi. (Necdet Çakır)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
18 Nisan 2024 e-gazete