GÜNDEM

SOSYAL MARKET, YÜZLERİ GÜLDÜRÜYOR

Batman Valiliğine bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Sosyal Market projesi ile yoksul ailelerin yüzlerini güldürüyor.

SOSYAL MARKET, YÜZLERİ GÜLDÜRÜYOR
07-06-2018 20:27
Google News

VALİ’NİN TALİMATI İLE AÇILDI

Vali Ahmet Deniz’in talimatı üzerine vakıf bünyesinde açılan Sosyal Market, ihtiyaç sahibi aileleri giydirirken, Vakıf Müdürü Beşir Arslan ve Ekibi de çalışmaları titizlikle yürütüyor.

KISA SÜREDE BÜYÜK RAKAM

10 Mayıs 2017 tarihinde faaliyete başlayan Sosyal Market, bu güne kadar

2 Bin 197 ailede 23 bin 764 bireyi giydirdi. Yapılan giyim yardımının tutarı 3 milyon liraya ulaştı. Ayrıca Ramazan Bayramı öncesi de 550 yetim ve öksüz çocuk giydirildi.

GÜLİSTAN IŞIK VE ÇOCUKLARI, SOSYAL MARKETTE GİYDİRİLDİ

Gazetemizin, durumunu vakfa bildirdiği Gülistan Işık ve Ailesi de Sosyal Marketten faydalanan ailelerden biri oldu. Kurum Personeli Gökhan Aktay, randevu saatine göre saat 15.00’te vakıfta kaydı bulunan ihtiyaç sahibi Işık Ailesini araçla almak üzere yola çıktı. Kuyubaşı Toki Konutlarındaki evlerinden alınan Anne Gülistan Işık ve 9 çocuğu, Şafak Mahallesi Ahmet Arif Bulvarı üzerinde bulunan Sosyal Markete getirildi. Gülistan Işık’ın felçli çocuğu Yusuf da kardeşleriyle bu mutluluğu yaşadı.

KENDİ KIYAFETLERİNİ, KENDİLERİ SEÇTİLER

Çocukların boy ve kiloları tek tek ölçülerek, bedenlerine ve zevklerine uygun kıyafetler seçildi. Sosyal Markette çalışan personeller, güler yüzlülükleri ile Gülistan Işık ve Çocuklarını giydirdi.

ARAÇLA EVLERİNE BIRAKILDILAR

Işık Ailesi, Sosyal Markette giydirildikten sonra tekrar vakfın aracı ile Kuyubaşı TOKİ’deki evlerine bırakıldı.

EN ÇOK İLGİ GÖREN HİZMETLERDEN BİRİ

Vali Deniz’in, çalışmalarını yakından takip ettiği Sosyal Market, kentte en fazla ilgi gören hizmetlerden biri oldu. Vakıf Müdürü Beşir Arslan “Özel ve tüzel kişilerden alınan bağışlarla marketimiz faaliyet gösteriyor. Proje kapsamında ihtiyaç sahipleri, vakfımızın uzman personelleri tarafından hane ziyaretleri yaparak tespit ediliyor. Tespit edilen vatandaşlarımıza randevu veriliyor. Randevu gün ve saatinde vatandaşlarımız araçlarımızla evlerinden alınıp markete getiriliyor. Vatandaşlarımız ihtiyaç ve zevkine göre marketimizde alışverişini yaptıktan sonra tekrar aynı araçla evlerine bırakılıyor. Marketimiz, Valimiz Sayın Ahmet Deniz’in destekleriyle ayaktadır” dedi. (Yusuf Kavak),

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete